Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ki vezetheti az autóm ha a...

Mano981 kérdése:

Ki vezetheti az autóm ha a nevemen van odaadhatom akárkinek vagy kel valami meghatalmazás hogy más is vezesse?

Figyelt kérdés
2014. jan. 17. 12:22
 1/5 anonim ***** válasza:
54%
Igazából írni kell egy meghatalmazást, de egyszeri alkalomra nem szokták.
2014. jan. 17. 12:45
 2/5 A kérdező kommentje:
Jó de több alkalomról lenne szó és hol kell íratni és kb menyibe kerül és medig érvényes?
2014. jan. 17. 13:02
 3/5 anonim ***** válasza:
nézd mit találtam neked (igazából külföldön fontos): [link]
2014. jan. 17. 13:24
 4/5 anonim ***** válasza:
Elvileg kell, kivéve ha családtagról van szó (pl. szinte mindig én vezetem a feleségem autóját és még sose kértek igazoltatáskor meghatalmazást). A meghatalmazást teljes bizonyító erejű magánokiratba kell foglalni, azaz 2 tanú is alá kell írja. Elég 1-2 kézzel írt mondat, amibe le kell írni ki a meghatalmazó, a meghatalmazott, milyen autóról van szó, meddig tart a meghatalmazást. De az okmányirodákban formanyomtatvány is van hozzá
2014. jan. 17. 15:16
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha nem lopott az autó, biztosítás, műszaki rendben, akkor megkérdezi a rend őre, hogy kié az autó, te elmondod és viszont látásra....
2014. jan. 17. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!