Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Üdvözletem! Autófényezéshez...

Base-T kérdése:

Üdvözletem! Autófényezéshez megvettem a következő kellékeket. Mit milyen arányban kell összekeverni?

Figyelt kérdés

1 liter Mobihel fehér alapozó,1 liter Mobihel fehér festék, Mobihel Kompaktprimer 750 gyors edző, Mobihel 3100 metál hígitó, Mobihel 2K karcmentes MS 2:1 akril lakk, Mobihel 2K 1100 normál edző, Mobihel 2100 akril hígitó.Hogyan kell alkalmazni? A fényezés menetét leírni, hogy meg tudjam csinálni, illetve mikre figyeljek oda?

Kérem jó fényezők tanácsát privátba a djbase@freemail.hu e-mail címre.

Előre is köszönöm!

2014. jan. 16. 10:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
68%
Te most így tényleg neki akarsz fogni?
2014. jan. 16. 13:11
 2/11 anonim ***** válasza:

Azt nem értem miért vettél ennyi mindent ha azt sem tudod mit hogyan kell használni?

Fényezők meg nem fognak segíteni, az ő zsebükből megy ki a pénz ha ingyen tanácsokat adnak.

2014. jan. 16. 14:46
 3/11 anonim ***** válasza:

"Hogyan kell alkalmazni? A fényezés menetét leírni, hogy meg tudjam csinálni, illetve mikre figyeljek oda? "

Kiadtál egy halom pénzt anyagra nulla hozzáértés mellett? Merész...

Azt legalább tudod melyik mire való, milyen sorrendben akarod felvinni?

Igaz én nem vagyok fényező, jó fényező meg főleg nem, így nem adhatok tanácsot. :)

2014. jan. 16. 18:26
 4/11 A kérdező kommentje:

Ha kapok 1 korrekt választ, az eredményt majd feltöltöm :)

Csináltam már 1-2 dolgot, ez is menni fog :), ne arról beszéljünk , mit-hogyan nem érdemes , hanem segítséget, aztán ha annyira biztos hogy nem fog sikerülni, akkor is legalább az a hozzáértő személy aki korrekt tanácsot adott, nyugodtan elmondhatja, hogy ő megtette amit lehetett :)

Köszönöm a hozzászólásokat.

2014. jan. 16. 20:01
 5/11 A kérdező kommentje:

Egyébként van valami halvány fogalmam a menetről :)

Zsírtalanítás-tisztítás, általában acetonnal,

korrózió-illetve sérülések feltárása , amennyiben van, kezelése. Tapadó réteg felvitele, ezután szükség esetén kittelés, csiszolás, alapozás, festés, lakkozás. röviden.

2014. jan. 16. 20:17
 6/11 anonim ***** válasza:
Azt azért megnézném hogy kezeled házilag a korróziót. Ugyanis ha a felszínen van rozsda, akkor az elemek alatt már bőven rohad, azt meg házilag aligha csinálod meg.
2014. jan. 17. 14:00
 7/11 A kérdező kommentje:
Tegyük fel, hogy az alapanyag korróziómentes.
2014. jan. 20. 08:43
 8/11 anonim ***** válasza:

Keress rá, hogy "fényezés lépései" vagy "fényezés menete". Youtube-on is van egy halom videó, igaz főleg angolul (így csak angol keresőszóra találod őket meg, pl. "car painting step by step").

Az autón vannak eltérő anyagok, ezekhez eltérő festékek és segédanyagok kellhetnek. Én például nem nagyon láttam hogy bármelyik ismerősöm acetonnal takarított volna - főleg nem műanyagot, mert azt az aceton szinte mindig oldja és olyan lesz a felülete, mint ha elkented volna.

Szilikonmentesítő, az igen. :)

Nem akarlak megbántani, de elég "fogalmatlannak" tűnsz ahhoz egyenlőre, hogy otthon szép fényezést tudj csinálni.

2014. jan. 20. 10:06
 9/11 A kérdező kommentje:

Kedves Agent K.

Nagyrészt fém, kis részben üvegszálas alkatrészek lesznek festve, utánanéztem, valóban aceton helyett mást kell használni,köszönöm a hozzászólást, korrekt hozzáállás.

2014. jan. 20. 19:55
 10/11 anonim ***** válasza:

AgentK az minden kérdés alatt osztani akarja az észt.

Itt ez a jellemző, csinálni akarsz valamit, hát ugassuk már le mer' még nem csinált ilyet... Megvan a segítőkészség úgy látom..

Egyébként felcsiszolod az autót, amit alapozni akarsz, én 260-400-as papírt használok.

Felület minőségétől függ.

Majd felviszed az alapozót, és vizes csiszolással 800-1000-es papírral telibe, míg nem lesz pöttyös ha megszárad.

Ha megvan, higítóval áttörlöd, vagy "mézeskendővel".

Maj felfújod véknyan a festéket, majd másodszor vastagabban, de vigyázz, ne follyon meg.

Majd a lakkot kétszer, azzal viszont vigyázz, mert baromi könnyű megfolyasztani.

2014. aug. 12. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!