16n3-as új karburátor, szépen megy, pörög vele a moci, miért nincs alapjáratom?
Vettem egy 16n3-as karbit , mert a régi n1-esem nagoyn rossz volt, újjítotam benne mindent, állítottam, de mindig elmásztak a beállításai...
Nos az új nagyon jó, az n3-as , szépen megy vele a moci, pörgős :)
Viszont alapjárata nincs!
hogyan tudnék neki alapjáratot adni?
A nagyfejű alapjárati.levegőcsavart akárhova tekerem nem lesz alapjárat, a leplombált csavarhoz nem nyúltam mert úgyvoltam vele hogy a motor szépen megy most nagyon, azt csaknem kéne elállítani!
16n3-nál szigorúan ügyelni kell arra hogy legyen egy kis lötyögése a gázbowdennek a karbi tetején ha nézed.
Mivel a 16n3-nál teljesen külön körön működik az alapjárat és a normál gázadás, emiatt alapjáraton a súbernak teljesen le kell ütköznie hogy elzárja a levegő útját, ilyenkor csak az alapjárati csatornák működnek.
Ha ezek adottak akkor csak utána lehet beállítani az alapjáratot. Ügyelni kell hogy jó legyen a gyújtás és ne szívjon falsot, és a szimeringek is jó állapotban legyenek. Van a simson.hu-n egy leírás hogyan kell beállítani a keverékcsavart ha el lenne tekergetve, de ha tényleg nem volt még piszkálva a csavar akkor annak jónak kéne lennie ahogy van.
Továbbá csakis üzemmeleg motornál szabad alapjáratot beálíltani, mert az lesz a helyes. Hidegen csak szivatóval fog úgyis működni még nyáron is legalább egy percig amig érezni rajta hogy fázik.
Nálam utángyári de új gyártású eredeti bvf karbi van, tavaly újítottam fel a gépet, beállítottam és egész évben abszolúte semmit se kellett hozzányúlni a beállításhoz és volt alapjárat még 40 fokban is a városban
Értem, köszönöm válaszod :))
Szimering-csapágy csere még a nyáron megvolt, koyo csapágy plusz jóminőségű szimmeringek vannak a gépbe.
Tömítés is volt cserélve a hengertalptol mindenhol, nemtudom hogy esetleg még hol szívhatna e farsot :(
A légszűrő összekötő gumicső is új
hol szívhatna még esetleg?
Szépen kiszedtem, beállítottam, jó alapjárata lett :)
vissza is tudtam tenni szépen a plombát.
Köszönöm a segítséged!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!