Etz 150 miért szorul meg?
Normálisan lett megfúrva? Dugó, gyűrűk jók? Derékszögelés jó?
Normális bejáratás megvolt?
Megfelelő mennyiségű és minőségű olajat keversz a benzinbe?
A levegő-üzemanyag keverék nem szegény?
Motor paraméterei gyáriak?
Nos lehet nem ilyen olajat kéne használni...Lehet hogy hamis,de az is lehet hogy más probléma van...
Súbertű megvan emelve?Mert ha nincs akkor lehet kevés neki a kenése emiatt.
Mépg valami,lehet picit tovább kell vele játszani mert szintetkius olajnál kevésbé kopik,bár lehet ezzel hülyeséget írok...Még esetleg még annyit megtehetsz hogy több olajat adagolsz a benzinbe,hogy tuti legyen.Mégvalami:Sokat számít az is hogy jól be legyen állítva a benzin-levegő arányod a karbinál.Amúgy templomba jársz azzal a masinával hogy nyár óta 1500-öt mentél vele? :) Én ezt valamikor havonta beleteszek ennyit az enyémbe :)
Bejáratás elején még 70-ig se húzasd. Meg kell nézni az állapotát. Ha már rossz akkor újra kell fúratni(szorulás után lehetséges) ha nem akkor szerencséd van.
Az első 500km-en kíméld. Ne húzasd, ne menny gyorsan, kerüld az emelkedőket, ne terheld nagyon a gépet, a motorféket meg főleg kerüld. Aztán lehet kicsit jobban húzni a gázt, de még mindig ne próbád ki hogy mennyi a vége. Azt majd csak 100km után, de akkor is csak finoman eleinte.
Nem kap megfelelő kenést.Egy darabig keni-keni majd egyszer csak belemar a hengerbe a dugó és akkor lehet furatni.
Kompressziót mérj mindenképp,sőt jobban jársz ha megnézed a henger állapotát.Használj minőségibb olajat.
Először fel kell mérni az állapotot. Ha jó akkor nem kell fúrás.
Ha sérült akkor kell, aztán meg érdemes nagyon figyelni a megfelelő bejáratásra.
EZ az olaj egy nagyon jónevű láncfűrész olaj,picit hígabb mint a sthil.Nos Én ilyet is használtam láncfűrészbe meg makitát.Szerintem van különbség a makita kevésbé füstölt és nem tom egy picit jobbnak éreztem.
A castrollal az a baj hogy 50% hogy hamis olajat veszel.
Én a Repsolra esküszöm,ha olcsón akarsz olajat akkor megéri unixba vagy lángautóba megvenni.(ott könnyen is kaphatsz kedvezményt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!