Van még itt olyan, aki hasonlóan gondolkodik az F és G Astrákról?
Azon gondolkodtam, ha én vennék most autót 5-6-7 száz ezer ft-ért, lehet, hogy inkább vennék egy jó állapotban lévő F Astrát, mint egy G. A G Astra lehet, hogy modrenebb, de annyira érződik rajta az olcsóság, egyszerűség, hogy nem tetszik. Lehet, hogy az F Astra is olcsón lett összerakva, de mivel régebbi, így én nem érzem rajta ezt annyira, ezért inkább olyat vennék.
Ezzel egyetért esetleg valaki?
Autóvillamossági szerelő mondta, hogy nagyon sok G-s Astra-t (H-t is, IV-es Golf-ot is) visznek hozzájuk, hogy romlanak el benne az elektromos dolgok. Az F-s Astra-ra mondta nekem a srác, hogy pont annyi elektronika van benne, ami feltétlenül szükséges, tehát pont ezért jobb!
Egyébként anyukámnak is jobban tetszik az F, mint a G. (mármint formára; szerinte sokkal szebb!)
a G-nek elromlik a motorvezérlője mert valami agyas a szívócsonkra tervezte
az F-é meg nem és az utastérben van
a G szívócsonkja bele 130-150.000km elkezd széthullani
az F-é nem mert alu és nincs benne lapátka
a G-vezérműlánc szettje, cseréje egy vagyon
az F-é meg vezérműszíj szettje meg nem
a Gnek a kuplung szettje+a hidraulikus kinyomócspágy egy vagyon
az F-nek meg a szettel jár a csapágy és nem vagyon
hirtelen ennyi
végy inkább egy jó állapotú F-et
A G gumijai is drágábbak a nagyobb méret miatt
Szerintem ezek a kifogások már szörnyűek.
Az F Astra rohad mint a szar.
80%-uk szét van hajtva.
Isuzu diesel motor van a G-be is, csak nem lesz annyi széthajtva.
Volt F Astrám 9 évig jó autó, de ha 700.000 Ft.-od van akkor már egy 1.4-es G-t lehet venni.
De persze, ha találsz jó F-et akkor megveheted azt is.
Nekem 9 év alatt egy fékbetétet és egy lengéscsillapítót kellett cserélni (1.6 8V).
Nagyon sokáig hajtottam egy f astrat 1.6 SI benzin.
Nagyon szerettem, olcsó a fenntartása, de ennyi.
Most G astra kombim van isuzu dízellel. 400 ezret mentem már vele, de nem adnám el. Sokkal kényelmesebb, tágasabb, jobb menettulajdonsággal. Azért a kettőt nem lehet összehasonlítani, mivel a G azért lényegesen korszerűbb.
Akkora az ugrás a két tipus között, mint egy 2-es és 3-as golf között.
A kérdés csupán elméleti síkon létezik, kíváncsi voltam a véleményetekre.
btw ennyi pénzért nem Astrát vennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!