Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit csináljak, hogy tudjak...

Mit csináljak, hogy tudjak parkolni?

Figyelt kérdés

ne írjátok, hogy gyakoroljam, mert akkor sem megy, sőt az önbizalmam egyre kisebb és nem szeretném összetörni a szomszédok autóját.

15 éve van jogsim, viszont nem vezettem vagy 10 éve, csak most nyáron kezdtem újra. oktatótól vettem vagy 10 alkalmat, forgalom nem is gond, de valahogy a parkolásra nem érzek rá. nem látom az autó végét, de még az oldalát sem biztonsággal, ráadásul a házunk előtt gödrös, kiálló szegélyű, nem tudom, hogy azon tolatok át vagy a szomszéd autójának megyek neki.

mit csináljak, hogy végre menjen a parkolás????

2014. jan. 12. 13:48
 1/6 Beviz Elek ***** válasza:
100%

Kezdjük az oldalával: mész az úton és próbáld a jobb oldalát a vonalon tartani. Ezzel hamar megszokod.

Eleje, hátulja: állj rá a kapura és cm-röl cm-re közelítsd addig, míg érzed, hogy megérintette. Pár alkalommal megcsinálod és megtanulod.

Esetleg elmehetsz egy kihalt részre bólyákkal gyakorolni.

A tolatással nem lehet hiba, csak semmi ne kerüljön a holttérbe. A többit látod az oldalsó tükrökböl, minden kicentizhetö.

2014. jan. 12. 13:57
 2/6 A kérdező kommentje:
Ignis, olyan magas, hogy hátrafordulva a 3 gyerekülést látom, semmi mást. nem látok igazán az autó mögé. de a párhuzamos parkolás sem megy. csak simán előre be, hátra be. mintha hiányozna a térérzékelésem vagy nem tudom, hogy mim. és igen, a holtterektől is félek.
2014. jan. 12. 14:15
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Nézd meg ezeket, elég jól leírja, bemutatja hogy mit és mikor nézz (kis gyakorlással 4-5 próbálgatás és menni fog :)

2014. jan. 12. 14:21
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Majd kapok érte de: ne forgolódj. Tanulj meg tükörből tolatni. És nem tudod megúszni gyakorolni kell, egy Ignis nem egy nagy jószág. Ha nem érzed, ki kell szállni, körüljárni, ha kell tízszer is. Ha csak lehet (pl. nem kell sok cuccot a csomagtartóba pakolni) mindig háttal állj be parkolásnál. Nem nagy ügy, olyan mint a biciklizés, ha ráérzel röhögve fogod csinálni. De ehhez gyakorolni kell.
2014. jan. 12. 14:41
 5/6 anonim ***** válasza:
Így van, a szélét mindíg látod a 2 oldalsó tükörből hátrafelé menet, és ott látod, hogy befér-e vagy sem. A hátuljához meg akkor fordulsz hátra, ha már egyenesben vagy.
2014. jan. 12. 17:46
 6/6 anonim ***** válasza:
46%

"ne írjátok, hogy gyakoroljam, mert akkor sem megy"

Járni, kanállal enni és cipőt bekötni is Neo módjára tanultál meg, ugye? Azokat is gyakorolni kellett sokat, mire frankón mentek. A tolatással sincs másként ez a dolog. Anélkül hogy gyakorolnád, soha nem fog menni.

Legegyszerűbb, ha kimégy valami nagy sík placcra, leteszel két kartondobozt egymástól 3 méterre, és betolatsz közéjük különböző szögekből, helyzetekből. Minél többet gyakorlod, annál nagyobb biztonsággal fog menni - csak ne add fel. Ha minden nap csak egy óra hosszát szánsz rá, nincs az az isten, hogy maximum egy hónapon belül ne légy profi parkolóművész.

2014. jan. 12. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!