Mit csináljak, hogy tudjak parkolni?
ne írjátok, hogy gyakoroljam, mert akkor sem megy, sőt az önbizalmam egyre kisebb és nem szeretném összetörni a szomszédok autóját.
15 éve van jogsim, viszont nem vezettem vagy 10 éve, csak most nyáron kezdtem újra. oktatótól vettem vagy 10 alkalmat, forgalom nem is gond, de valahogy a parkolásra nem érzek rá. nem látom az autó végét, de még az oldalát sem biztonsággal, ráadásul a házunk előtt gödrös, kiálló szegélyű, nem tudom, hogy azon tolatok át vagy a szomszéd autójának megyek neki.
mit csináljak, hogy végre menjen a parkolás????
Kezdjük az oldalával: mész az úton és próbáld a jobb oldalát a vonalon tartani. Ezzel hamar megszokod.
Eleje, hátulja: állj rá a kapura és cm-röl cm-re közelítsd addig, míg érzed, hogy megérintette. Pár alkalommal megcsinálod és megtanulod.
Esetleg elmehetsz egy kihalt részre bólyákkal gyakorolni.
A tolatással nem lehet hiba, csak semmi ne kerüljön a holttérbe. A többit látod az oldalsó tükrökböl, minden kicentizhetö.
Nézd meg ezeket, elég jól leírja, bemutatja hogy mit és mikor nézz (kis gyakorlással 4-5 próbálgatás és menni fog :)
"ne írjátok, hogy gyakoroljam, mert akkor sem megy"
Járni, kanállal enni és cipőt bekötni is Neo módjára tanultál meg, ugye? Azokat is gyakorolni kellett sokat, mire frankón mentek. A tolatással sincs másként ez a dolog. Anélkül hogy gyakorolnád, soha nem fog menni.
Legegyszerűbb, ha kimégy valami nagy sík placcra, leteszel két kartondobozt egymástól 3 méterre, és betolatsz közéjük különböző szögekből, helyzetekből. Minél többet gyakorlod, annál nagyobb biztonsággal fog menni - csak ne add fel. Ha minden nap csak egy óra hosszát szánsz rá, nincs az az isten, hogy maximum egy hónapon belül ne légy profi parkolóművész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!