Ha télen nem szabad kézifékkel parkolni, mert befagy, akkor hogy tudok megállni, ha csak lejtőn találok helyet?
Ki ékeled az egyik kereket!
Egyszerű viszel magaddal egy kerék éket tégla,kő ,vagy fából kivágott ék az könnyű és szépen valamelyik kerék elé teszed!Persze 1 fokozatba is hagyd benne az ék csak biztosítéknak kell!
Miért lenne kevés? Az autó motorféke elég erős, sokkal nagyobb lejtőn tudja megtartani a járművet, mint hinnéd - feltéve, hogy tapadnak a gumik. Egyébként pedig van erre egy jó trükk: ha járdaszegély mellett állsz, neki kell fordítani valamelyik első kereket a szegélynek a kormánnyal. Azon ugorjon át, ha tud...
Vagy ha nincs járdaszegély, bele lehet állni valamelyik kerékkel egy kisebb gödörbe, az úgyis van mindenütt. Esetleg ott van a klasszikus féltégla, de az nem mindig célszerű.
Nekem még sose fagyott be a kézifék, pedig évek óta, több autóval is szabadban parkolok.
Ha a lejtőn van padka is, akkor érdemes úgy állni, hogy közel a padkához, a padka felé fordítani a kormány, hogy ha gurulna az autó, akkor max pár centit tegye és a padka a kereket megfogja (ügyesebbek úgy is állhatnak, hogy ne is guruljon az autó). Ilyenkor biztos elég csak a sebesség.
Ha csak nem a Gellérthegy lankáin akarsz megállni akkor megfogja a sebesség is simán (ha az orra mutat felfelé akkor 1-esbe, ha az orra mutat lefelé akkor R-be).
Kerék kiékelése, illetve padka felé forgatása is tuti, ha biztosra akarsz menni.
Amúgy én 10 éve mindig használom a kéziféket parkolásnál és még soha egyszer sem fagyott be, pedig volt az elmúlt pár évben -20 nem is egyszer, a latyakot meg sosem verem le a gépről, mert lusta vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!