Egy garnitúra gumi kb mikorra kopik le?
Jó futóműbeállítással, rendszeres nyomásellenőrzéssel, évi 20-25e km futásteljesítmény mellett, de úgy hogy van külön téli és nyári garnitúra is, tehát ennek csak a felét futja kb egy gumi...
Normál vezetési stílus mellett (ABS, ASR van az autóban). Viszonylag sokat pályázva nagy tempónál.
Ha a méret is számít: 225/45R17. Kb hány szezont bír?
Köszönöm az eddigieket!
Próbáltam részletesen kitérni a körülményekre, de ezek szerint nem sikerült mindenre.
Tehát:
Gumi minősége jelen esetben:
téli: Michelin Alpin A4
nyári: Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 (konkrétan ez a 17"-os gumim, erre tettem fel a kérdést)
Ésszel vezetek, nem nyomom neki. Kipörgésgátló, blokkolásgátló amúgy is van az autóban, de ettől függetlenül sem gyilkolom.
80%-ban autópályán járok. Szerintem ez jó minőségű útnak tekinthető.
A téli gumit általában november elejétől március végéig használom kb. Tehát az 5 hónap nagyjából. Ha a tavalyi márciusi időjárást vesszük, akkor több. Ezért írtam, hogy fele-fele nagyjából.
Az autót garázsban tárolom. Nyáron ha valahol napközben leparkolok, ott is inkább az árnyékos helyeket keresem és inkább többet sétálok ha az messzebb van.
Kb 1300 kg-os Astrán használom.
Ha jól értem az eddigieket, olyan 5-7 szezont ki kell bírjon. Az nem kevés! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!