Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehet, hogy lopott autót...

Lehet, hogy lopott autót vettem? Használtautó kereskedésben vettem egy 6 éves autót. Az átvételkor elszabadultak az indulatok, mert az autón nem végezték el az ígért javításokat, így nem tudtam odafigyelni, hogy milyen papírokat kapok.

Figyelt kérdés

Az adásvételkor az eredeti német tulaj által aláírt papírt írtam alá, mintha tőle vettem volna az autót (ez így szokás elvileg), ekkor láttam a német papírokat is egy pillanatig. Szervizkönyv volt az autóhoz. DE. 1 hét múlva vehettem át az autót, az átírást a kereskedő csinálta a meghatalmazásommal. Az átadáskor már a kész forgalmival várt, és akkor kötöttük meg a kötelezőt. Az okmányirodával korábban beszéltem telefonon, ahol azt mondták, hogy érvényes kötelező biztosítás nélkül nem állítják ki a forgalmit. Az eladó nem adta oda az adásvételi szerződést, illetve semmilyen német papírt a korábbi rendszámról stb. Nem kaptunk az eredetiségvizsgálatról papírt, mondván ha az nem lenne meg, akkor az okmányiroda nem adná ki a forgalmit.

Kicsit olyan, mintha a havernál leműszakizna a kocsi, és egy másik haver az okmányirodában kiállítaná a forgalmi biztosítás nélkül. De hogy az eredetisvizsgálatról miért nincs papír, és az adásvételi szerződést miért nem kaptuk meg, az számomra kérdés.

2014. jan. 10. 21:24
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Csak kétségeim vannak.

Erről az "ügyről" nem hallhattál, most vettem a kocsit 1 napja.

2014. jan. 11. 19:47
 12/13 Napkiraly ***** válasza:
Eredetiségvizsga nem kell rá,mert EU-ból van. Emiatt lehet ha nagyon kapargatnád az alvázszámot, meglepődnél. Ha ezután feljelentenéd, akkor a yard lefoglalná a kocsidat, és visszaadná a német tulajnak.
2014. jan. 11. 23:02
 13/13 A kérdező kommentje:
Elértem a német tulajdonost, minden rendben van a papírral és az autóval.
2014. jan. 13. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!