Suzukisok! 2001-es 1.3 8v Swiftemet szeretném 1.3 16v-re átalakítani. Meglehet? Többi lent.
A motor alkatrészein kívül kell még Ac pumpát, kábelköteget és ECU-t cserélni. GTI-re alakítani egy 8 szelepest 300-400 ezer Forint és akkor az egy patent motor.
Én nem fognék bele 16-17 lóerő miatt. A 8V-t is lehet "okosítani". 1.6 ECU (kitolja a tiltást), 1.6 injektor (a kitolt tiltás miatt több benzint tud befecskendezni teljes terhelésen), 1.6 leömlő (áramlástanilag jobb) és kb. az 1.3 16V szintjén lesz az autó. +egy ezres váltó és már hasít is a szuszka. Elsőre lehet hogy hülyeségnek tűnik, de többen is járnak ilyen átalakított autókkal.
Az ilyen kókány munkával csak a pénzed ölöd bele, aztán szívhatod a fogad, hogy mindig van valami kínja. Inkább cseréld le egy 16 szelepesre. A GTI-vé alakítást pedig egyenesen felejtsd el, mert az átalakítás jóval drágább, mint ha vennél egy 16 szelepes kocsit.
A legolcsóbban úgy jönnél ki, ha vennél egy V16-os motort és azt tennéd bele és papíroztatnád át.
Itt tudsz olvasni az átalakítás költségeiről
Párdon, nem tudom mi volt az amit az imént belinkeltem, de ezt akartam:
Fú ha ekkora ökörséget is rég olvastam.
-"1.6 ECU kitolja a tiltást" persze forog majd 8200-at és megtáltosodik. É'ted semmi kihúzod és bedugod visszacsavarozod oszt' kész is az okosítás.
De legalább ne osztanád az észt könyörgöm.( Mi van ha immobiliseres?)
A nyolc szelepes 6000 fölött túl sok mindent már nem csinál gyári tengellyel.
-Ezen felsírtam: az 1.6-os leömlő áramlástanilag jobb.
Mutasd már meg hogy reszeled föl áramlástanilag azt vasöntvényt, amikor teljesen más a két hengerfej kialakítása?
Ezt méretezni kell. Megfelelő szakirodalom felkeresése, tanulmányozása és irány a gépműhely. Kiszámolni megtervezni. Nem egy nagy sztori, tény nem F1-es motor készül, ennek tükrében mondom ezt. Es kész.
A nyolcszelepes motorból kellemesen autózható motort lehet építeni akár utcára. Többet érsz el vele ha csináltatsz egy sport tengelyt. Garantált a vigyor.
Az ezres váltó jó ötlet, bár a diffije gyengus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!