Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » '99-es Ford Focus rángat,...

'99-es Ford Focus rángat, mitől lehet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy '99-es Ford Focus, ami gázadásra rángat.

Hidegen, melegen egyaránt, és teljesen random, hogy épp mikor.

Nem csak elinduláskor, hanem menet közben is előfordul.

Hibakód nincs benne, benzinszűrő cserélve lett, de a probléma továbbra is fenn áll.

Mi lehet a gond? Gyújtás körül kéne nézelődni?

Esetleg v.mi egyéb ötlet?

Előre is köszönöm.

2014. jan. 8. 22:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
Nincs kezdődő idegbetegséged epilepsziád?
2014. jan. 8. 23:50
 2/13 A kérdező kommentje:
De, most hogy mondod biztos ez lehet a gond.
2014. jan. 8. 23:53
 3/13 ßđkan ***** válasza:
Nézd meg a gyertyákat, gyújtás körüli dogokat, valahol ott kell lenni a hibának...
2014. jan. 9. 00:08
 4/13 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem gyullad ki a motordiagnosztika lámpa? Nincs fura hangja az autónak ilyenkor? Én kopogásos égésre tippelnék, ha érzékeli a motor, hogy kopog, akkor letiltja a befecskendezést, és ezt rángatásnak fogod érezni. EZ lehet gyújtótrafótól vagy a hengertérben lerakódott koksz felizzásától. De lehet egy egyszerű gyújtógyertya vagy kontakt hiba is, azt nézném meg először.
2014. jan. 9. 00:10
 5/13 anonim ***** válasza:

Leggyakoribb a gyújtó trafó - kábel - gyertya trió okozza.

Általában együtt szokták cserélni, de mivel nem olcsó, ha van lehetőséget, vagy Focusos ismerősöd kérj kölcsön próbára alkatrészt és cserélgesd fel. Ő autójából ki, tiedbe be és próbakör. 1 óra a latt megvan.

Ha meg kell venni, nagyjából ezekre az árakra számíts (horror):

Trafó:

[link]

Kábel:

[link]

Gyertya:

[link]

2014. jan. 9. 00:25
 6/13 A kérdező kommentje:

Nem gyullad ki a checkengine, gépet rádugva sem talál hibát.

Nincs fura hangja, teljesen normális, csak rángat.

Kopogásos égésnél hallani lehetne, hogy becsörög a motor, nem? Bár még a kopogás határ elérése előtt beavatkozik, így lehet, hogy nem.

Gyertyákat megnézem, meg a többit is.

Köszi ;)

2014. jan. 9. 00:26
 7/13 anonim ***** válasza:

Trafó, kábel, gyertya hibánál nincs check engine lámpa.

Mondeom van és a mondeó fórumon is állandó téma. Ez Ford betegség. Van Focus fórum is, csak jóval áttekinthetetlenebb, ott is foglalkoznak ezzel.

2014. jan. 9. 03:21
 8/13 anonim ***** válasza:
Nem a gyújtás körül lesz a gond, mert a rossz gyújtás részek (trafó, kábel, gyertyák) ha nem jól működnek, akkor vagy nem húz az autó, vagy egyenetlenül jár, de rángatást nem produkál. Rángatáskor néhány fordulatra megszűnik az expanzió az összes hengerben, ezt csak az üzemanyag tudja okozni. Valamiért egy kis időre nincs befecskendezés. Ezt okozhatja a légtömegmérő, vagy a pillangószelep házban lévő valamelyik érzékelő.
2014. jan. 9. 07:29
 9/13 tesho válasza:

Nálam teljesen ugyanez a hiba volt. Így vettem a Fókát és 2 évig jártam ezzel a hibával.

1. Ellenőrizni a kartergázcsövet, ez típushiba, ki szokott lyukadni. Ez a motor előtt közvetlenül van, ujjnyi vastag 3 ágú gumicső a hengerfej magasságában.

Én is cseréltem magam, a rángatás emberi mértékűre csökkent.

2. Gyertyák, trafó.

Ma cseréltem őket és a hibajelenség teljesen megszűnt. Gyertyákból a gyári rézelektródás Motorcraftot vettem (5ezer a 4db), gyújtótrafóból a boltos a MagnettiMarellit ajánlotta, azt mondta a gyárit már a törökök gyártják, többször is gyári hibás volt. 13600 Ft.

Gyertyákkal a csere otthon nyugisan "életembenelőszörcsinálom" 1 óra.

Gyertyákat 20-30 ezrenként (megszállottak évente) cseréljenek. 60-70ezernél már tutira kinyírják a trafót.

Nézd át a gyújtókábeleket, nincsenek-e kidörzsölődve, az is okozhatja ezt a hibát!

2016. máj. 13. 19:59
 10/13 anonim válasza:

Esetleg kiderült a pontos hiba?

Nekem is ezt csinálja, hogy alacsony fordulatú gyorsításnál egyszer csak ránt egyet. Néha váratlanul magasabb fordulaton is. Kipróbáltam, hogy elveszem a lábam a gázról, de a motorfék csak vicc ahhoz képest, mikor ezek a rántások vannak. Tényleg mintha fékre lépnél 1/10 másodpercre.

30 ezerrel ezelőtt már cseréltem teljes gyújtást (kábel, trafó, gyertyák), de akkoriban teljesen más volt a hiba, egyből csak 3 hengerrel járt.

Focus, 1.4 75, 2004.

2016. szept. 12. 23:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!