Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan szereljem be Suzuki...

Hogyan szereljem be Suzuki Swift Sedan-ba a központi zárat?

Figyelt kérdés

Megvettem a Suzuki Swift Sedan típusú, 2000-ben gyártott személyautóba a központi zár szettet. Még odáig eljutok, hogy leszedem az ajtókról a kárpitot és nézelődtem, a mechanikáját még felrögzítem, de...

hogyen vezessem el a kábeleket?

az ajtóknál ahol a kábel átmegy a karosszériába a zsnároknál, ot hogyan vezessem el? (oda kelene valami gégecső, amelyben az elektromos kábelek futnak majd)

És hogyan kössem be a risztóra az egészenek az elektronikai vezérlését?

Tudna valaki valahogyan segíteni?

Nem vagyok analfabéta de műszaki zseni sem :) Én informatikus vagyok :)

Köszönöm előre is a válaszokat!

2014. jan. 6. 13:11
 1/8 A kérdező kommentje:

*zsanéroknál

*riasztóra

*ott

2014. jan. 6. 13:28
 2/8 Beviz Elek ***** válasza:

Én 5ajtóson csináltam meg univerzális kp-i zárkészlettel. Nekem sem volt elektronika az ajtóba vezetve (így se lyuk, se gégecsö).

Az átvezetést úgy oldottam meg, hogy kifúrtam az ajtót és a kasztnit (ott ahol a gyári lenne) és gégyecsö helyett zsugorcsövet használtam amit nem melegítettem a kábelre. A csö két végére gyorskötözöt tettem, így egyik oldalról sem tudott kicsúszni, a kábelnek meg volt vezetve és a fúrás sem sértette meg a borítását.

Riasztóm nem volt, azt a részét nem tudom.

2014. jan. 6. 13:52
 3/8 A kérdező kommentje:
Aham, ezen én is gondolkodtam, hogy kábelkötegelővel megrögzítem majd a gégecsőt két oldalról, ha szerzek hozzá. És akkor nem csúszik ki. És a szőnyeg alatt vezetted el a kábeleit például a hátsó ajtóknál? Kiszedted az első ülseket is? A riasztóhoz csak néhány szál vezeték megy majd amit rá kell kötni, hogy amikor a távirányítóval élesítem az kapcsolja az ajtókat. A zsanéroknál az elektromos vezetékek helyének a kialakítására hely az meg van.
2014. jan. 6. 13:57
 4/8 anonim ***** válasza:
A fapadosnál eggyel jobb riasztóközpontokban van központi zár vezérlő, a megadott vezetékekre csak a zármozgató motorokat kell rákötni. De még a legpukkadtabb riasztókon is van visszajelző, amit megrelézve vezérelheted a központi zár elektronikáját.
2014. jan. 6. 16:11
 5/8 Beviz Elek ***** válasza:
A kábeleket a küszöböknék vezettem el, nem kellett kivenni az üléseket.
2014. jan. 6. 18:30
 6/8 anonim ***** válasza:
54%
A cipész maradjon a kaptafánál! Jelenesetben te a számítógépeknél, az autószerelést meg hagyd az autószerelőkre! Sokkal könnyebb és jobb egy autószerelőnek, ha az új kp-i zárat ő kezdi el (és fejezi be) beleszerelni, mint más kókányolását próbálja helyrehozni! Nagyobb eséllyel fog megfelelően működni! Szóval inkább keress egy jó maszek autószerelőt, aki megcsinálja ezt neked.
2014. jan. 6. 20:12
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen, én is nagy falatnak érzem a feladatot úgyhogy mindenképpen segítséget fogok kérni olyantól aki ha nem is autószerelő, de képes elvégezni az autón ezt azt, így ebben az esetben a központi zár beszerelését. (Már vettem pár dolgot amit kért hozzá, a napokban megoldja nekem.)
2014. jan. 7. 14:47
 8/8 anonim ***** válasza:
mennyibe kerülne manapság? 30 kb?
2021. ápr. 14. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!