Segitséget szeretnék kérni nagyon fontos bevagyok parázva nagyon! Megbuktam 5x Miskolcon forgalmi vizsgán! Most felküldtek Pestre pályaalkalmasságira. Mit várhatok ott?
Ha jól számolom csak a forgalmi vizsgáid 55ezerbe vannak.
Én is ideges típus vagyok de minden elsőre sikerült pedig egy forintot nem fizettem zsebbe.
Nem akarlak megijeszteni, de Pest az halál lesz neked.
Én két hónapos jogsival tegnap egy 3,5t furgonnal mentem ott és hát eléggé be voltam szarva.
De a PÁV nem vizsga így nem azt nézik mint vizsgán.
Hello. Bocs, de az nem szichologus, hanem pszichologus. Es a P-t is kell ejteni.
AZon kivul nem kell masik varosba menned, eleg, ha masik iskolaba mesz. Kinel voltal, es min buktal el a vizsgan? Sorold fel mindet, hogy jobban segithessunk.
Miskolcon a Gömbicz Gyula autósulinál és
1 alkalommal a zebrán jött a gyalogos,de nagyon messze volt de tényleg épphogy lelépet én meg gyorsan mentem így nem álltam meg mert akkor belém jöttek volna ha hirtelen fékezek!! De meghúztak
2x túl lassan mentem azt mondta mindenhol ahol 50 es tábla volt 45 el ahol 30-as 25 el és igy tovább és ez kevés mert ő dinamikus vezetést vár el !!!
3x mikor soroltam át a másik sávba akkor akkor közel volt hozzám a kocsi ami elé kiakartam menni de vollogott nekem, hogy menjek elenged és lassított is ,de azt mondta hogy veszélyes manőver volt és meghúzott xd!
4x megint a gyalogos lelépet ,de mát közzelebb volt hozzám és én intenziven fékeztem nem jött möfötem senki aki belémjőjön, de azt mondta , hogy veszélyes volt ez igy mert ha jönnek belémjönnek xd de nem jöttek felmértem a helyzetet és igy is meghúzott!
5x pedig a Tesco parkolóba jobboldalt felvannak festve ilyen sárga csikok ami azt jelenti , hogy tilos megállni ,csak taxival meg busszal lehet és én átmentem rajta a feléig utána pedig gondolkodtam, hogy mehetek én itt és rosszul döntöttem elhagytam és rögöt meghúzott mert azt mondta a másik sáv a szembejövőé ,nem jött senki se megint ,nem tudom miért kell így megbonyolítani egy parkolót xd na és ennyi sajna nem elnézőek minden apró hiba és bukfenc nagyon kivagyok!!!
Huhh.
Nagyon fontos, amit irok, legy szives jegyezd meg. Ahol van mukodo lampa, a lampa szerinti szabalyok mukodnek. Ha zebrat kozelitesz meg, Barhol, azt 30-al kell megkozeliteni -ha nincs lampa, mert itt vagy nem mukodik a kozlekedesi lampa, vagy eleve nincs kihelyezve. Tehat alapbol 30-al kell megkozeliteni, s ezt az utanad koveto autos is tudja mar. 2013-tol nagyon komolyan veszik a zebra temat, de nem csak az autos iskolaban, hanem a rendorok is. Az elsodleges dolog, amit tudnod kell: ha ember all a zebra szelen, nem az uttesten, hanem a jardan az azt jelenti, hogy at akar kelni. Tehat jelezte szandekat. Ha eletben igy teszel, es atmesz vagy nem lassitasz, akkor szabalyt sertettel es ha ezt a rendor latja vagy a kihelyezett kamera, akkor egyresz teged a jogsi megszerzese utan tobb tizezer Ft-ra buntetnek. A valo eletben! Nem az iskolaban, vizsgan. Ha nem allsz keszen a valo eletben valo kozlekedesre, akkor arrol nem mindig az oktato a felelos, de sokszor neki kene felhivni a figyelmedet es megtanitani neked.
Ezzel kapcsolatban pedig meg egy fontos dolog: ha atmesz a zebran autoval, s mondjuk a melletted halado auto mar megallt, akkor TE elutod. Es ne azert allj meg, mert teged bortonbe zarnak ezert, plusz fizethetsz is, hanem azert, mert a gyalogos meghalt. A gyalogos atkelot mindig ugy kell megkozeliteni, hogy ott a gyalogost atengedjuk, meg akkor is, ha nem rakta le a kislabujjat. Es ezt minden jogositvannyal rendelkezo tudja. Vagy tudniuk kellene. Azert all az ut szelen, mert at szeretne menni, de senki nem engedi at!
A masik problemaval kapcsolatban, hogy te atmesz az ellenkezo oldalra. Nem szabad. Ismet irom, balesetveszelyes. Hiaba most nincs ott senki, egy pillanat mulva otterem valaki, ki vagy be akarna kanyarodni. Meg egyebkent is, ez a szabaly. Oda nem mesz, mert az nem a tied. Neked van kijelolt palyad, van eleg helyed, ott kell menned.
Ha vizsgazol,a legjobb tudasod szerint kell teljesitened. Nem erdekli a vizsgaztatot, hogy te ezt tudod, amikor nem ezt mutatod meg neki es magyarazatot probalsz adni arra, hogy "de nem volt ott senki". Az egyiranyu utcaba se lehet behajtani, ha nem jon senki, a mozgaskorlatozott parkoloba se szabad leallni, mert nincs ott senki. Majd lesz, 2 perc mulva, 1 ora mulva, de lesz. Mindenkinek megvan a sajat kijelolt utvonala. A vizsgan azt kell megmutatnod, hogy mit tudsz, nem pedig azt, hogy mit csinalsz helytelenul.
Ez nem csak a vizsgarol szol, hanem arrol is, hogy hogyan kozlekedjunk balesetmentesen,a szabalyokat megtartva. Mit szolnal hozza, ha a zebran valaki nem engedne at az anyukadat, amikor atmenne, mar lent is van a laba, de nem all meg valaki, aztan elutik es belehal. Nem lesz anyukad. Vagy ha vezetsz,nagyapadat viszed a testverehez es valaki a te savodban jon szembol es beledmegy, mert 2 masodperccel azelott nem volt senki. Es mindketten meghaltok, de szarabb esetben csak a Te nagyapad. Mert akkor majd hibaztathatsz valakit, hogy te vezettel es megis nagyapa halt meg, es a szemet masik sofor.
Ajanlom a Buza ternel a toth autos iskolat, van sok oktatojuk, de mondjuk kerd a seat-ost. Vegyel nehany orat es kerd meg, hogy tanitson.
Akkor menj egy kozeli varosba, pl tiszaujvaros, barcika, edeleny. Azert izgulhatsz, mert arra figyelsz, h izgulsz es h teged figyelnek.
Probalj meg arra koncentralni, hogy ne okozz balesetet es tartd be a szabalyokat, nezd a forgalmat mgad korul s ne beszelj a vizsgabiztossal ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!