Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Na most akkor hogy is van ez...

Na most akkor hogy is van ez b jogsival mért vezethetek quad-ot moped autot ha fogalmam sincs hogy kell?

Figyelt kérdés
Mért lehet kis motort quad moped autot vezetni ha nem is volt gyakorlati oktatás csak személy autobol pl nem is tudom hogy kell váltani stb de azt birom hogy annyira rajta vannak azon hogy így biztonság úgy biztonság de ha ilyen járművet amit életemben nem vezetem hogy birnám biztonságosan vezetni?nyilván ha ki oktatnak autó vezetésre attól még nem tudok repülőt is vezetni nem?

2014. jan. 4. 23:45
 1/7 anonim ***** válasza:

Ne keress logikát olyan dolgokban amit íróasztalnál ülő, a külvilágot nem is merő emberkék találtak ki.

Ilyen dolog a kezdő vezetői engedély is. Ugye 2 év, na de mi van ha valaki megkapja a jogsit aztán 2 évig még utaskánt sem ül autóban?

És persze a másik, az első nemzetközi kategória megszerzésétől számít. Tehát ha volt motoros kategóriád aztán csináld a B-t akkor rögtön vihetsz utánfutót. Fordított esetben rögtön vihetsz utast.

Hol van ennek értelme? Hát sehol. De ne is keresd inkább...

2014. jan. 4. 23:59
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát ez igaz nincsenek normális szabályok.és sajnos bizony ezért is van ilyen rengeteg baleset.
2014. jan. 5. 00:11
 3/7 anonim ***** válasza:

Mert a KRESZ-t megtanultad és ezek speciális járműveknek számítanak. Ha megnézed nem is léphetik túl a 40-es tempót.

Persze ez nem fog sokat változtatni a kamion alól miután először rájöttél, hogy motoron ellenkormányzunk.

2014. jan. 5. 00:32
 4/7 Sinead ***** válasza:
Amikor én jártam, az elméleti oktatás során elmagyarázták, hogy mit szabad az adott járművekkel, és mit nem. Gondolom kinézik az emberből hogy ha autót el tud vezetni, akkor meg tudja tanulni magától a mopedet, kismotort, és a quadot vezetni(pár zakózás után). Nem is olyan nehéz. Ha biciklizni tudsz, akkor egy motorral is elbírsz. A quad is egy motor csak 4 kereke van. Mopedautóban még nem ültem, de nem lehet túl bonyolult.
2014. jan. 5. 01:16
 5/7 anonim ***** válasza:

Mert a rendeletet hozó feltételezte, hogy a saját biztonságod érdekében közútra csak olyan járművel merészkedsz ki, aminek a kezelését előtte kiismerted.

Tehát átnézed hol vannak a kezelőszervek rajta, az elindulás előtti ellenőrzést megteszed, féket kipróbálod, ilyenek. Esetleg ha olyan különleges kezelést igényelne, akkor azt gyakorlod is akár.

2014. jan. 5. 09:28
 6/7 anonim ***** válasza:
Kepzeld el ha minden jarmutipushoz kulon engedely kellene,hany kategoria letezne?? Kulon kellene vizsgazni pl valtos mopedre meg automata mopedre. Ugyanigy lenne kulon engedely automata szemelygepkocsihoz mert ott csak ket pedal van es az mar mas mint amit te tanultal,es ha automatahoz lenne engedelyed azzal nem hajthatnal manualisat mert honnan tudhatsz valtani mikor nem tanitott senki?! Siman kitalalhatnanak meg egy 15-20 kategoriat es hanyan rinyalnanak akkor hogy "csak lehuzzak az embereket" "az allamot csak a penz erdekli" stb.?
2014. jan. 5. 11:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Utolsó, ezek a korlátozások léteznek! Ha automata mopeddel vagy autóval tanulsz vezetni és azzal vizsgázol, akkor belekerül a jogsidba egy korlátozó kód, hogy csak automatát vezethetsz.
2014. jan. 5. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!