Tényleg csak legalább 1 éves jogsival lehet autót bérelni?
2 helyen kérdeztem és ott azt mondták.
De mi ebben a logika?
Igen ám, de ha nincs autója és nem vezet 1 évig, utána bérelhet?
Addigra még rosszabb eséllyel indul neki a forgalomnak!
Azt nyilván nem tudják, mennyit vezettet 1 év alatt!
Más logikus magyarázat az 1 év türelmi időre?
oké, de azt megcáfoltam azzal amit írtam.
Ez egy feltételezésen alapuló szabály.
Az meg már milyen?
így van, tehát a példa rossz, viszont az ötlet jó!
;)
Mindig van kiskapu. Viszont ha balesetet okozol, akkor necces a dolog.
"Viszont ha balesetet okozol, akkor necces a dolog."
Pont ezért kell 1 éves jogsi -.-
+ nem mind1 h miért kell? ez van és kész.
nekem meg lesz egy boltom, ahol csak vörödhajú emberek vásárolhatnak. értelmetlen, de az én boltom, ezvan.
Jogszabály erre tudtommal nincs, a cég saját szabályzata ez. Keresgélsz biztos találsz olyat ahol nem kell egy éves jogsi.
Persze, ha nekem lenne ilyen cégem, én is elvárnám ezt.
"Ez egy feltételezésen alapuló szabály.
Az meg már milyen?"
Ez is olyan szabály, még se rinyál senki, és itt se vizsgálja senki, hogy vezettél-e a 2 év alatt, vagy csak volt jogsid!
"2. Kezdő vezetői engedély
6. § (1) A vezetési jogosultság első alkalommal történő megszerzésének napjától számított két évig a vezetői engedély kezdő vezetői engedélynek minősül.
(2) A kezdő vezetői engedéllyel az „AM”, az „A” és az „A” korlátozott kategóriára, továbbá az „A1”, az „A2” és a „B1” alkategóriára érvényesített bejegyzéssel utas nem szállítható, valamint a „B”, a „C” és a „D” kategóriára, továbbá a „C1” és a „D1” alkategóriára érvényesített bejegyzéssel – a Magyar Honvédség kezelésében lévő járművek kivételével – pótkocsi nem vontatható."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!