Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Gázolajszűrő csere után nem...

Gázolajszűrő csere után nem indul az autó, meddig kell tekertetni?

Figyelt kérdés
Volvo s40 2010-es 1.6 D-ben cseréltem gázolajszűrőt és azóta nem indul. A szűrő amit már beletettem nyakig van gázolajjal, légtelenítő csavarnak látszó műanyag csavart kitekertem attól kicsit lejjebb ment majd visszacsavartam de így sem indul. Valami ötlet?

2014. jan. 4. 12:07
 1/10 anonim ***** válasza:
2014. jan. 4. 13:05
 2/10 anonim ***** válasza:

Esetleg toljátok be,kisebb leejtő.

Nem húztál le semmi elektronikát?

2014. jan. 4. 13:13
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg a nagynyomású résznél még levegős a rendszer. (adagolóból a hengerig tartó szakasz) Próbáltál már úgy indítózni, hogy közben tökig benyomod a gázpedált? 3-4-szer 10 másodperces ciklusokban.(persze közbe pihentesd az önindítót) Sajnos a dízelek finnyásak az üzemanyagrendszer levegősödésére .
2014. jan. 4. 14:56
 4/10 anonim ***** válasza:

Levegős a rendszer, ahogy írják. Nem nagyon tudsz vele mit csinálni, addig indítózz, amíg be nem indul. Persze néha pihentetve úgy ahogy írták.

Nekem legutóbb szerencsém volt, kb 10 másodperc indítózás után szépen beindult.

2010-es autó, feltételezem canbusos. Ha más pl elektronikai probléma lenne, arra adna valami hibakódot.

2014. jan. 4. 15:38
 5/10 anonim ***** válasza:

Elektromos a gázpedál, hiába nyomkodja...

Gázolajszűrő csere után fel kell színi a gázolajat. Így fejből nem tudom, de kéne lenni a volvón is kézi pumpának. Pumpáld 5 percig, utána próba.

2014. jan. 4. 15:41
 6/10 anonim ***** válasza:
Valahol biztosan van benne kézileg működtethető A/C pumpa.Ez az én régi szívódízel autómnál ott volt ahol az üzemanyag szűrő.Ezt addig kell nyomogatni míg teljesen kemény nem lesz!
2014. jan. 4. 18:01
 7/10 A kérdező kommentje:
Elektronikát amit lehúztam vissza is dugtam, pumpa nincs sehol... marad az indítózgatás, köszi a válaszokat :)
2014. jan. 4. 21:43
 8/10 A kérdező kommentje:

Leírom a történet végét ha valaki ide téved tudja mi lett:

Rengeteg indítózgatás után sem lett jobb a helyzet így irány a szerviz. Ott kiszívták a rendszerből a levegőt egy olyan kézi pumpával amilyen a legtöbb autón a gázolajszűrőhöz van közvetlenül csatlakoztatva. Pontosan nem láttam hova csatlakoztatják, mert nem engedtek oda.

A művelet kb. 10 percig tartott.

2014. jan. 30. 19:03
 9/10 anonim ***** válasza:
És mennyibe került ez a művelet?
2015. jan. 14. 11:23
 10/10 anonim válasza:
Én is most láttam 1,6 tdci üzemanyag szűrőcserét, mert beengedtek a műhelybe. Légtelenítő pumpával kiszívták a levegőt, utána indult be. Elég sokáig tartott, mert nem márkaszervízben volt.
2015. ápr. 11. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!