Felújítás után, miért nem működik az önindítóm? Többi lent.
Figyelt kérdés
Elromlott az önindító,az autómon (audi 80). Komutátor felújítva,bronzkefe kicserélve,állórész belseje kipucolva,érintkezések felcsiszolva,és összeszerelés után semmit nem csinál az önindító.Illetve a behúzótekercs az működik,de az önindító nem forog.Az akksi jó.Kérlek segítsetek.2014. jan. 3. 00:01
1/10 anonim válasza:
"állórész belseje kipucolva" - ez pontosan mit jelent? Mivel, hogyan?
Beépítés előtt kipróbáltátok az autón kívül?
2/10 A kérdező kommentje:
Állórész belseje kipucolva = a vasmag ,és a tekercs közűl az odakerűlt por illetve a bronzkefe kopásábol eredő apró szemcséktől kimostam,és kifújtam.Ami úgy történt,hogy először tisztabenzinnel jó alaposan kimostam,és amikor a benzin feloldotta a lerakódásokat,kompresszorral kifújkáltam nagynyomással.
2014. jan. 3. 09:11
3/10 A kérdező kommentje:
Ja és be sem építettem,mivel kipróbálásnál vettem észre a hibát.Kipróbálva ki lett a behúzótekercsen keresztűl is,és azt kihagyva is.Azért íram,hogy a behúzótekercs az jó.
2014. jan. 3. 09:14
4/10 anonim válasza:
Arra tippeltem, hogy az oldószer kárt tett a tekercselés szigetelésében - de elvileg a benzin nem öli meg.
5/10 A kérdező kommentje:
Már addig eljutottam,hogy az önindító forog,de nincs benne erő.Szóval mikor egy bikakábellel kipróbálom a földön,forog az önindító,de ha kézzel megfogom a forgórész tengelyét,nem kell nagy erő,hogy megállítsam.Hát ez biztosan nem bírja beindítani az autóm,úgyhogy jólenne valami ötlet valakitől.
2014. jan. 3. 10:56
6/10 A kérdező kommentje:
Ja és már ott tartok,hogy 3 önindítóból csináljak egyet.Mind a hármat kipróbáltam,de a fent leírtaknál tartok éppen.
2014. jan. 3. 10:58
7/10 anonim válasza:
Esetleg arra nem gondoltál, hogy elvidd szakemberhez?
8/10 A kérdező kommentje:
Elvinném én,csak a legközelebbi kb.43 km-re van tőlünk,mivel egy tanyán lakom. Amugymeg nem ez az első eset,hogy önindítót javítok fel,de ez nagyon megszívatott. Ha más nem lessz,a jövőhéten elkűldöm a szerelőhöz.Bár az igazsághoz hozzátartozik,volt már olyan,hogy a szerelő megcsinálta,és 10 nap múlva pedig újra kellet,csak azt már nekem,és az jó valt legalább 2és fél évig.
2014. jan. 3. 11:57
10/10 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam én is,de az lehetetlen,hogy mind a három önindítónak ugyan az a baja.Ma megpróbálom kilámpázni,de már nem is tudom régen hogyan csináltam.Az biztos,hogy izzó,vezeték,áram. (Én valamikor 220 v-al csináltam,mégpedig a: forgórésznél egyik szál a tengelyre,a másik pedig a komutátoron egyesével végigmenni azthiszem.Az állórésznél pedig a kivezetéseket kell az áramkörbe kötni.)Nem vagyok egy vill.zseni,inkáb a mechanikai részéhez értek,ezért ,ha tud valaki valamiféle jó megoldást,szívesen meghallgatom.
2014. jan. 4. 07:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!