Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehet dezodor sprayt a hengerb...

Lehet dezodor sprayt a hengerbe fújni?

Figyelt kérdés
Nem indult 2T 50ccm-es Yamaha robogóm és AXE- sprayt fújtam bele, bajd berúgtam és járt a motor. Egyfajta hidegindító spray-ként funkcionált így az AXE. Ez szabályos?

2014. jan. 2. 21:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
20%
Valszeg a hajtógáz gyulladt be, de tuti nem egészséges belefujni, tekintve, hogy millió másik összetevő is van egy sprayben.
2014. jan. 2. 21:32
 2/14 A kérdező kommentje:
Mert kifogástalanul működött utána a robogó, sokat mentem vele. Gondolom minden más anyag távozott miután beindult a motorja.
2014. jan. 2. 21:35
 3/14 anonim ***** válasza:
91%
A hidegindító spray-nél nincs olyan, hogy szabályos vagy sem. Ha működik, akkor jó. Egyébként a dezodorokban elég sok könnyen elillanó összetevő van, ezek megkönnyítik a hidegindítást. A hidegindító spray-k is így működnek: könnyen elillan a hatóanyaguk még a hideg motorban is, a légáramlás fel tudja kapni és pár munkaütemen át tud működni a motor a köddel, ami elég ahhoz, hogy összeszedje magát. Csak nem szabad túlzásba vinni, mert könnyen előállhat a "nagyot pukkan akkor, azután elhallgat" állapot, ami hosszú és költséges javítást jelez.
2014. jan. 2. 21:36
 4/14 A kérdező kommentje:
Tehát ha most nem történt semmi baj akkor ez a későbbiekben sem okoz kárt? Tehát nem történt kár semmiben?
2014. jan. 2. 21:41
 5/14 anonim ***** válasza:
40%
Persze, nincs gond, de akkor már inkább konkrétan erre készitett spray t kéne használni, az a legbiztosabb.
2014. jan. 2. 21:42
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
2014. jan. 2. 21:48
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát… Ha mást nem, az Axe-hatás legalább erősíti benne a puncimágnest…
2014. jan. 2. 21:52
 8/14 A kérdező kommentje:
XD
2014. jan. 2. 21:54
 9/14 anonim ***** válasza:
40%

Hy!

Még egyszer ne csináld!

Mivel 2t így az axban nincs olaj,tehát a dugódnak kenése sem lesz és lehet hogy legközelebb bele is harap a hengerbe keményen,aztán az tönkreteheti nem csak a hengert a hajtókart de még a főtengelynek sem bizti hogy segít ha megakasztod.Szóval ne csináld!

Ahogy kéne csinálni:gyertyát megfordítasz,beleöntöd a benzint és azt a mennyiséget öntöd csak bele,bele csavarod és indul is.Tudom baj hogy sok állás után újra kell indítani és vagy nagyon sokszor kell rajta rúgni,de ez ellen csak az a megoldás hogy hetente kitolod,beindítod ,járatod egy picit majd vissza.

2014. jan. 2. 22:03
 10/14 anonim ***** válasza:

Nyugodtan használhatod, csak ne fújj be túl sokat. Ugyan ilyen jó a féktisztító is. :D

Haverom vett egy öreg motort ami kb 10 éve nem volt használva. A karbi tiszta retek volt, illetve haver azt állította hogy szar a gyújtása. Na mondom nézzük csak meg: beküldtem a féktisztítót, egyet rárúgtam és csodásan járt. Na mondom ezzel se lesz sok munka. Karbit kipucoltuk, kapott friss olajat és azóta is megy.

2014. jan. 2. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!