Miért mutat kevesebbet a kilométerórám?
ez egy benzinmotoros kerékpár.... de itt egy link az óráról
Ami gyárilag szar azzal nem nagyon lehet mit kezdeni... Ezeknél van egy spirál meg maga a műszer, ha a műszer szar azzal nem igazán tudsz mit kezdeni, belenézhetsz, de sok mindent nem látsz benne, amit "meg lehetne csinálni", csak rugó(ka)t meg fogaskerekeket.
Amúgy milyen "benzinmotor kerékpár" az, ami 60-al tud menni, biztos nem mér jól azaz óra? :D
"de sok mindent nem látsz benne, amit "meg lehetne csinálni", csak rugó(ka)t meg fogaskerekeket. "
De fogaskerekeket is csak a számláló résznél :D
Amit én szedtem szét az mágneses elven működött. Gondolom ez is így működik. Egy mágnest forgat a spirál, az van egy fém harangban ami a mutató tengelyén van. Meg van rajta egy spirál rugó is hogy ne forogjon körbe. És ez az egyetlen alkatrész amin lehet variálni. Méghozzá úgy hogy leszeded a mutatót és más előfeszítéssel teszed vissza, aztán akasztod be az ütközőjéhez.
Viszont kérdés hogy folyamatosan nagyjából annyit téved-e vagy ez változik?
Ha folyamatosan akkor a meghajtó csigát kellene cserélni.
mágnest nem láttam benne de fogaskerék csiga és az rugós lemezke ami visszahuzza a mutatót az van benne :D
kicsit a régi felhuzhatós órák lemezére emlékeztet.... és ezt elviekbe akkor kevésbé feszesre kellene vennem hogy könnyebben előremenjen a mutató?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!