Suzuki Samurai Kuplung csere gondok, hogy oldjam meg a problémát?
Kicseréltem a Suzuki Samuraim-ban a kuplungtárcsát.Levettem a váltót,kicseréltem a tárcsát,és a kinyomócsapágyat,csak mivel a tárcsát bekellett igazitani a váltónban lévő tengelyhez képest,és nem volt másik tengelyem ezért barátom javaslatára a tárcsát 4-5 csepp pillanatragasztóval a kuplungházhoz ragasztottam,hogy majd inditás után úgy is elfog engedni a ragasztás.ám azonban ez nem igy sikerült,és akárhogy próbálkozok,erőltetem a kocsit,pl sebességben ráinditok,nem enged el a ragasztás.jelen pillanatban így csak üresben jár az autó,nemtudom sebességbe betenni mert a kuplung kiemel ugyan,de a tárcsát nem.
Hogyan tudnám elválasztani a ragasztást úgy,hogy ne kelljen szétszednem megint az egészet?
Add el az ötletet ragasztóreklámnak...
Menj el, vegyél másik kuplungtárcsát, szedd szét, egy seprűnyelet vagy bármit, ami oda bemegy, ha kell vastagítsd szigetelőszalaggal, azt használd..
Nehezen tudod szétszedés nélkül szétszedni...
A pillanatragasztó jó cucc, főleg ha sokat nyomtál rá. :)
De nézd a jó oldalát, hőre gyengül, a nyári 40 fokban esetleg el is engedhet ha nem valami minőségi anyag.
Ha nem sajnálod a kuplungot, akkor meg lehet próbálni szétszedés nélkül elválasztani erőszakkal, ahogy csináltad is az önindítóval (ugye a lendkerékre hat az önindító, ha sebességben van akkor meg a fékek a váltón keresztül a tárcsára - így meg lehet próbálni, csak ki fogod nyírni az önindítót ha annyira jól fogja a ragacs. Ha közben azért kinyomod a kuplungpedált, akkor amint elengedi megkönnyebbül a szerkezet, érezhető lesz a változás).
Ha biztosra mész, akkor ebből újra szétszedés lesz. Utána meg összerakás, de ragasztó helyett lehetőleg valami pozicionálóval...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!