Egy kis felhomályosítás? (lenn, akinek van egy kis ideje válaszolgatni)
Sziasztok, látom ebben a témában nagyon mennek ezek a dolgok hogy TDI vs VTI benzin vn dízel stb. viszont én szinte semmit nem értek ezekből. valaki felvilágosítana pár dologról?
Mire jó a dízel?
Mire jó a benzin?
Mi az a TDI?
Mi az a VTI?
Működési mechanizmusok?
Melyik a jobb gyorsulásra?
Melyik a jobb rövid távon?
Sok olyan van mint én, aki szeretne kocsikkal foglalkozni és látom itt vannak páran akik értenek hozzá, úgyhogy válaszoljatok köszönöm!:)
mit jelent az hogy 1.8-as motor?
1800 köbcentiméteres a henger űrtartalma a motornak.
mi az a turbóbenzin? hogy működik?
Szerintem a turbós benzines motorra gondolsz. Újabban sok kocsi turbós motorral kerül piacra. VW, Skoda, Opel forgalmaz ilyen modelleket. 1,4 benzines turbós motorokkal jönnek ki pl: az új Octavia-k.
Felhomályosítás?
Nem felvilágosodni akartál kicsi szívem?
Benzines motor:
Diesel motor:
Alapvető különbség, amit te is érzel vezetés közben, a teljesítmény-leadásban van. A diesel alacsonyabb fordulatszámon képes nagyobb teljesítmény leadására. Ezért van minden nagy tömegű jármű diesel motorral szerelve (buszok, teherautók), nagyobb szgk-k, mert benzin motorral érdekesen tudna egy busz elindulni, mert alacsony fordulatszámon kisebb teljesítményt ad le. De ez bővebben le van írva szerintem a fenti oldalakon.
Teljesen más a 2 motor karakterisztikája. A benzinesek általában "fürgébbek", nem véletlen, hogy a versenyautók is benzinesek. Persze azért egy 3 literes TDI is tud ám menni :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!