Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Többet fogyaszt-e autónk, ha...

Többet fogyaszt-e autónk, ha esik az eső?

Figyelt kérdés

Mikor jobb az autó fogyasztása: ha az út vizes, vagy ha száraz; ha a levegő párás, vagy ha száraz; ha az út magasan, vagy ha a tengerszinttel egy magasságban van; ha nagyon hideg van, vagy ha nagyon meleg?

(a véleményetekre vagyok kíváncsi, nem arra mit találtok róla :))

2013. dec. 24. 22:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Szerintem a válasz kettös lehet . Tapasztalatom szerint a viz növeli a gördülő ellenállást ezálltal a fogyasztást , ami nem tevesztendö össze a fékhatással. Az összes többi az égés oxigéntáplálásának a fizikai hatása, és ennek következményei.
2013. dec. 26. 10:22
 12/13 anonim válasza:
Az én (turbó benzines) autóm esős/párás időben érezhetően gyengébb. A túl meleg(főleg dugóban tötymörgés után) szintén negatívan befolyásolja érzetem szerint a menetteljesítményt és értelemszerűen ezzel arányosan a fogyasztást is. Alapból kis gázadásra is nyom az ülésbe a kocsi, a fent említett környezetben viszont olyan kelletlenebb lomha lesz...nekem ez a tapasztalatom.
2017. aug. 7. 09:55
 13/13 anonim válasza:
Ezen már én is elgondolkoztam. Itt arról ment a vita, hogy az autóra hulló esőcseppek, megnövelik a tömeget. Szerintem, inkább fontosabb az, hogy esőben nagyobb a közegellenállás. Tehát nem az autó tömegnövekedése miatt fogyaszt többet(ha többet fogyaszt), hanem attól, hogy sűrűbb közegben kell haladnia. Az egyik véglet az alacsony páratartalmú levegő, a másik pedig a víz alatt haladás. Amikor esik az eső, valahol a kettő között vagyunk.
2017. dec. 2. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!