Érdemes régi Opel Astrához bontóból vásárolni alkatrészt? Pl önindítót?
Nem feltétlen. Előtte jól meg kell nézni.
Például nekünk múltkor elromlott az önindító, és újan tudtunk venni (kedvezménnyel) 14k-ért egyet, amíg a bontóban 9-10ért vágják hozzád, és lehet hogy lutri.
Lehet hogy elvannak kopva a bronzkefék, nem jó a bendix...
Apródon érdemes inkább, rengeteg hirdetés van, és pont emiatt elég alacsony árak is.
Astrához nem kapsz önindítót bontóban....na ez jellemző erre az oldalra, meg amilyen "segítők vannak itt"
KB 3 mozdulatból tart letesztelni egy önindítót egy akkuval, ami lutri lehet az a bronzkefék vastagsága, de kb 10 perce alatt meg tudod nézni, milyen állapotban vannak, ha lehúzod az önindító végét utána.
Amúgy egyszerűbb a meglévő önindítót felújítanod, ha kicsit értesz hozzá. Nagyon olcsóak az alkatrészek hozzá egy bizonyos helyen.
Nekem is "régebbi" Astrám van, azaz nem a legújabb J, hanem egyel régebbi 2005-ös H.
Az a tapasztalatom a bontós alkatrészárakkal, hogy kb 70-80%-os áron adják a bontott alkatrészeket az újakhoz képest. Szerintem ez nagyon sok. Főleg úgy, hogy nem tudod hogy azt a bontott alkatrész hogyan és mennyit használták. Azaz nem tudod, hogy nálad meddig lesz jó. Most nem csak egy önindítóra gondolok. De pl veszel bontóban dízelhez egy nagynyomású szivattyút. Nem látsz bele. Otthon pedig feltételezem nincs speciális próbapadod, hogy leteszteld. Adnak beépítési garanciát. Berakod. Lehet akkor épp jó, de egy hét múlva megkettyen és kidobtál 30-40.000Ft-ot, miközben lehet hogy egy felújítás meglett volna 50.000-ből.
Így én amit lehet felújíttatok, amit meg mindenképp cserélni kell, abból újat veszek, mert pár ezer forint nem különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!