Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Akkumulátor hiba?

Akkumulátor hiba?

Figyelt kérdés
20 éves renault 19-esem van kézi szivatós, most hogy bejöttek ezek a hideg idők, minden reggel észrevettem hogy nem úgy indul mint régebben, ma reggel ahogy mentem munkába beültem indítottam hallottam hogy teker de csak harmadjára adott neki egy lökést amitől beindult. Miután beindul semmi gond nincs vele, napközbe megyek leállítom újra beindítom pöccre indul. Én az akksira gondoltam, nagyon remélem hogy csak ennyi.
2013. dec. 19. 10:18
 1/5 anonim válasza:

Hideg időben gyengébb az akkumulátor teljesítménye, ráadásul egy elég öreg autóról van szó, szerintem teljesen rendben van a dolog.

De ha úgy érzed, hogy gyengén forgat, akkor ellenőrizni kéne az akksi feszültségét, lehet csak fel kéne tölteni és már muzsikálna is. Esetleg még az aksiban lévő folyadékszintet érdemes ellenőrizni és ha szükséges utánatölteni.

A másik dolog, hogy indítás közben kapcsolj le minél több elektromos fogyasztót, rádiót, fényszórót.., segíthet a beindításban és az aksi élettartamát is növeli.

2013. dec. 19. 10:39
 2/5 dirtboy ***** válasza:
a testkábelt is le ellenőrizheted,lehet már eléggé oxidálódott nem testtel úgy
2013. dec. 19. 10:49
 3/5 anonim ***** válasza:
88%

Hallgasd hogy teker - ha elég erőteljesen, ahogy szokott, akkor semmi baja az akksinak, inkább a hideg idő miatt a benzin "ér oda" lassabban az égéstérbe, mert lecsapódik.

Ladáséknál ezért szokták pumpálni párszor a gázpedált: van a karbin az ún. gyorsítószivattyú, ami benzint pumpál be egy külön fúvókán amikor hirtelen lenyomod a pedált.

Nem tudom a 19-esen milyen az üzemanyagrendszer - de ha hasonló a karbi felépítése, akkor indítózás előtt két pumpálással lehet könnyíteni az önindító életén.

2013. dec. 19. 10:52
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat!
2013. dec. 19. 14:23
 5/5 anonim ***** válasza:

Menj el egy akkus boltba, ingyen rámérnek neked, hogy a névleges indítóáramból mennyit tud még leadni.

Az enyém -18 fokon tudott 440A-t gyárilag. De már ősszel is nehezen indult. Megmérték, az 5-6 fokban tudott 280 Ampert. Új akksival úgy tekerte mintha magában pörgött volna az önindító. :D

2013. dec. 19. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!