A fűtés hátráltatja a motor melegedését?
Figyelt kérdés
Tehát az volna a kérdésem, hogy ha az 1,4-es benzinmotor még nem érte el az üzemi hőfokot, és bekapcsolom az utastér fűtését, attól később fog bemelegedni a motor, és tovább falja a benzint?2013. dec. 16. 23:13
1/9 anonim válasza:
Igen, de emiatt azért ne fázz meg.
2/9 anonim válasza:
Amennyivel később melegszik be... hát benzinben kétlem hogy meglátszana, tekintve, hogy a kis raidiátor amibe az utastérbe beküldi a vizet nem egy hatalmas felületü borda, nem fog a vízen túl sokat hűteni.
3/9 anonim válasza:
Később fog melegedni, erre akkor is gondolhatsz ha netalán valamiért túlmelegszik a motorod ,és már kifogysz minden ötletből.
4/9 anonim válasza:
Ez így igaz.
Én akkor szoktam bekapcsolni a fűtést, ha a hőfokmutató eléri a 80-90 fokot, ez nálam olyan 3-4 km.
5/9 A kérdező kommentje:
Na, igen, de én hiába mondom az asszonynak, hogy 3-4 km-ig tartsa vissza a levegőt, mindig beleheli a szélvédőt. Ezért aztán mielőbb rá kell adnom a fűtést, hogy valamit lássak is.
2013. dec. 17. 10:17
6/9 anonim válasza:
:D Ez jó, öt percig ne vegyen levegőt, hogy ne párásodjon az ablak! :)
Amúgy igen, lassabban melegszik be a motor -> többet megy hidegen, ami kopás szempontjából nagyon rossz. Én azt csinálom, hogy ujjnyira lehúzom az ablakot, külső levegőre állítom a szellőzést, és 2-es fokozaton fújatom a levegőt a szélvédőre. De csak akkor állítom melegre, amikor a motor felmelegszik, addig hidegre van húzva. Két személlyel ez elég a párásodás ellen.
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Most, hogy mondod, evidens a dolog.
2013. dec. 17. 14:29
8/9 anonim válasza:
Ha a szélvédőre hideg levegőt nyomatsz, már az is eltünteti a párát...
9/9 anonim válasza:
Bizony, a hideg levegő is leviszi a párát. Ha klímás az autó akkor a klímával is remekül lehet párátlanítani, mert száraz levegőt fúj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!