Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Verhovina motor (2 ütemű)...

Verhovina motor (2 ütemű) kipufogó mitől füstöl ennyire?

Figyelt kérdés
Keverési arányaim 2 Liter 95ös 50 ml 2T motorolaj elvileg jónak kellene lennie ezt mondták de eléggé fekete füstje van valami ötlet?

2013. dec. 11. 14:44
 1/8 Dörmögő ***** válasza:
Főtengely szimering?
2013. dec. 11. 14:50
 2/8 A kérdező kommentje:
teljesen rendben van
2013. dec. 11. 14:53
 3/8 A kérdező kommentje:
amúgy komár blokkos
2013. dec. 11. 14:53
 4/8 anonim ***** válasza:

Fekete füst? Akkor valami nagy gebasz van az üzemanyagrendszerrel vagy a gyújtással.

A Pannóniám akkor csinált ilyet amikor slaggal lemostam aztán vagy 20. rúgásra nagy nehezen beröffent... De persze pár fordulat után magához tért.

Ha kékeset füstöl akkor sok olaj jut az égéstérbe. Ha ez nem a keverékből származik akkor főtengely szimering. Méghozzá a kuplung oldali. Vagy lehet akár a forgattyúsház tömítése is.

Üzemanyagrendszer tiszta?

2013. dec. 11. 14:56
 5/8 A kérdező kommentje:
Hát az a helyzet hogy csak az elején pár száz méterig durván fekete a füst utána már normális csak kiváncsi vagyok hogy ez mitől lehet?
2013. dec. 11. 15:01
 6/8 anonim ***** válasza:

Akkor a benne lévő lerakódás/nem megfelelő keverék égett el.

Ha megszűnt a probléma akkor ne foglalkozz vele.

Mint már írtam ,nekem akkor csinálta ezt amikor beázott, aztán jól megszívta magát a sok rugdosástól. Miután beindult megvártam amíg bemelegedik aztán mentem vele pár kört. Az első pár méter után ugyan úgy ment mint a mosás előtt.

(na de amikor beindult fröcsögött a víz a kipufogóból :D, azóta kicsit óvatosabban mosom)

2013. dec. 11. 16:28
 7/8 A kérdező kommentje:
hát elhiszem persze régi gépek ezek már amúgy :D. Nekem sajnos gyakran lefullad csak nem jövök rá miért, költeni meg nem akarok rá.
2013. dec. 11. 19:43
 8/8 anonim ***** válasza:

Amint lefullad nézd meg alaposan mi nem stimmel. Vagy próbáld előidézni a lefulladást.

Nekem ami sokáig gondot okozott az az volt hogy melegedett a karbi... Aztán volt a karbival is valami rejtélyes hiba, nagy fordulaton fulladt...

Aztán teflon lap a karbi és henger közé, karbicsere, azóta jó.

De lehet gond a gyújtással is.

2013. dec. 11. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!