Miért jár télen mindenki csúnya fekete kerekekkel?
Csak nekem ellentmondásos kicsit? Nyárra csilli-villi drága alufelni kell, de télre (ami gumit tekintve egy évben 5 hónap) jó a rozsdás fekete kerék, és még egy dísztárcsa sem kell rá, hogy kinézzen valahogy. Ti értitek a dolog logikáját?
Mert van egy kategória, aki egész évben csúnya kerekekkel jár. Ez oké, mert őt nem érdekli egyáltalán.
De akinek nyáron kell a szép alufelni, az más tészta. Vélemények? Ti milyen kerekeket tartotok?
Azért aki azt hiszi, hogy az ALUfelninek árt a sós latyak azt visszazavarnám általános iskola kémia órára, az tuti... A fékekre 100x károsabb, a miatt mégsem aggódik senki...
Amúgy én már 10 éve járok alufelnivel télen-nyáron. Annyi, hogy a téli alufelnim 4 ágú, hogy könnyű legyen takarítani ha kell és ne álljon benne meg a hó, míg a nyári pókhálós.
pl azért járnak fekete felnivel, mert mondjuk aluval vette a kocsit, később vett lemez felnit a télinek, és mondjuk mint én sem, adok gyári dísztárcsáért 5ezret per darab.
Avagy az előző autómon olyan volt a téli felni, amire nem ment fel a dísztárcsa. Ennyi.Az hogy rozsdás, az a gazdáját minősíti
Én speciell azért, mert nem volt 800.000Ft-om egy plusz garnitúra gyári 17"-os alufelnire.
Ezzel szemben egy szett lemezfelni + a gyári dísztárcsa kijött kevesebb mint 80.000Ft-ból a téli gumik számára.
És ha esetleg a só kimarná, könnyebben fizetek ki pár év múlva 40-50.000-et (ugyebár a dísztárcsát nem kell újra megvenni, mert műanyag), mint még egyszer majdnem 1 milliót.
Most nem azért, de nekem meg a gagyi műanyag dísztárcsák nem tetszenek a kocsikon. Ilyen Tesco gazdaságos förmedvények hogy néznek már ki?
A gyári dísztárcsa más tészta, még ránézésre is igényesebb, cserébe viszont marha drága. Annyit nem ér, amennyiért be lehet szerezni.
Az, hogy rozsdás a felni, a gazdáját minősíti.
Mellesleg volt itt olyan válasz, hogy az alumíniumnak nem árt a sós lé, ami télen az útjainkat borítja. Nos, megsúgom, az alufelni nem tiszta alumíniumból van (szép is lenne, sokáig nem jutnál vele), plusz van rajta egy "festék szerű" réteg is, ami nemigen viseli el ezt a körülményt. Persze vannak a téli időszaknak is ellenálló felnik, de azokat nemigen fogja megvenni egy normál keresetű ember.
Az a helyzet hogy en is abba a kategoriaba tartozom hogy jo telire a lemezfelni disztarcsa nelkul...
Azert mert nekem ketszer loptak le a Gyari disztarcsat az autorol ami meg bontobol is 15-16/4db es ugy vagyok vele hogy masnak nem veszek disztarcsat... Nyarra ott az alufelni kerekorrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!