Miért jár télen mindenki csúnya fekete kerekekkel?
Csak nekem ellentmondásos kicsit? Nyárra csilli-villi drága alufelni kell, de télre (ami gumit tekintve egy évben 5 hónap) jó a rozsdás fekete kerék, és még egy dísztárcsa sem kell rá, hogy kinézzen valahogy. Ti értitek a dolog logikáját?
Mert van egy kategória, aki egész évben csúnya kerekekkel jár. Ez oké, mert őt nem érdekli egyáltalán.
De akinek nyáron kell a szép alufelni, az más tészta. Vélemények? Ti milyen kerekeket tartotok?
Az ilyeneket én se értem és hülyének is nézem. Megveszik a fullos, jó kocsit, azt télen fos lemezfelnivel használják. Más évszakban ilyen olyan szép felni. Hányok ezektől. Én alufelnivel járok télen-nyáron. Ég világon semmi hátránya nincsen.
Vagy nincs pénzük két szett szép felnire. Nos nekem se. Van egy szett felnim. De inkább fizetek mindig az át tételért, akkor se veszek béna fos lemezfelnit olcsón. Még egy drága alufelnire pedig nincs pénzem. Lemezfelnivel a büdös életbe nem járnék, semmilyen körülmények között se, fúj!
A ronda, rozsdás kerék tényleg csúnya. A selyemfényű fekete már nem, de van, akinek az sem tetszik.
A dísztárcsa viszont nem olyan egyszerű dolog, mint hinnéd. A "csóró" dísztárcsa borzalmas, tejfölöspohárra hasonlító műanyagból készül, mire felteszed, eltörik, de ha nem, akkor a téli hidegben garantáltan rideggé válik és a legkisebb ütésre (útpadka, út szélére tolt, megfagyott hó, útszóró kavicsos rettenet, stb.) szanaszéjjel törik, aztán megint ott van a fekete felni. A gyári dísztárcsák jobbak, azok vastagabb anyagból készülnek, ami hidegben kevésbé válik sprőddé. Csak mivel darabja több ezer forint is lehet, ezért lopják őket. Így születnek a gyorskötözővel rögzített gyári dísztárcsák.
Egyébként meg a "tyúkitató" fedőnevű krómozott acél dísztárcsás lemezkerék a tuti, az télen-nyáron jó. :-)
Hidd el, hogy megdolgoztam már egy néhány felniért...ítélkezz magad felett, jó?
Szerintem ti vagytok néhányan annyira sügér értetlenek, hogy nem fogjátok fel: nem azzal van bajom, hogy télre nem teszi fel az alufelnit, hanem azzal, hogy nagy pénzeket fizet érte, hogy nyáron jól nézzen ki az autó, télen meg már egy dísztárcsa sem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!