Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Futómű beállítás lehet csináln...

Nincki kérdése:

Futómű beállítás lehet csinálni házilag vagy mindenképp célgép kell hozzá?

Figyelt kérdés
99es F Astrámon tegnap tűnt fel először, hogy nagyon kicsiket (max1-2mm), de folyamatosan "rángat" a kormány jobbra-balra. Ez csak futómű beállítási probléma vagy valami más lehet? Ha az akkor meg lehet csinálni házilag (ha igen, mire kell figyelni?) egy aránylag jól felszerelt garázsban, vagy mindenképp szakműhelybe kell vinni?

2013. dec. 10. 20:06
 1/9 anonim ***** válasza:

Kb 3ezerből beállítják lézerrel.

Ha magad elcseszed, akkor a lenyalt gumik lényegesen többe kerülnek!

2013. dec. 10. 20:08
 2/9 anonim ***** válasza:
57%
nem lehet házilag. a futóművel 4 mérőfejet rak és célprogrammal beméri pontosan az értékeket, ez elég kényes dolog és nagy pontosságot igényel. amúgy nem annyira drága, nekem tavaly kb 7500 ft volt, közel 2 órát dolgozott, átnézett mindent alaposan.
2013. dec. 10. 20:09
 3/9 anonim ***** válasza:
80%
Ha van hozzá beállító készüléked, házilag is lehet. Egyébként nem megy a dolog, mert az otthoni garázs lehet, hogy nem teljesen sík, vízszintes padlójú (elég pár mm-es eltérés, ami mondjuk egy akna két oldalán simán meglehet) és tizedfokos pontossággal se nagyon lehet mérni házilag.
2013. dec. 10. 20:12
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors válaszokta, valami ilyesmit selytettem én is. Már csak azt szeretném tudni, hogy a fenti tüneteket okozhatja-e a futómű pontatlansága?
2013. dec. 10. 20:17
 5/9 anonim ***** válasza:
86%
Akár az is okozhatja, bár jellemzően nem az szokta okozni. A folyamatos remegést, rángatást az esetek túlnyomó többségében a kiegyensúlyozatlan kerekek okozzák. Érdemes megnézni és újra kiegyensúlyoztatni őket, mert látott már olyat a világ, hogy egy nagyobb kátyúban sikerült leverni a felni peremét és a centrírozásnál felszerelt súly is lepottyant.
2013. dec. 10. 20:24
 6/9 anonim ***** válasza:
80%
lehet centrírozás kellene neki, de 1-2 évente eleve érdemes futóműveshez vinni a kocsit, párezer forint és idővel úgyis elállítódik. (kivéve ha nem 100% autópályázol)
2013. dec. 10. 21:12
 7/9 anonim ***** válasza:
Rosszul lett ki centírozva,azért rángat jobbra-balra.Esetleg nézd meg mert ha padkáztál vagy gödörbe mentél vele,akkor megsérülhet-csavarodhat az acélszál a gumiban és az is okozhatja.
2013. dec. 11. 20:26
 8/9 anonim ***** válasza:
Nálunk, vidéki kisvárosban 10ezerért állítják be, de már én is itthon csinálom. Még az első- és hátsó kerékdőlés beállítását is itthon végzem digitális szögmérővel. Az elmúlt 15 évben volt négy autóm és egyiket se vittem futóműveshez futómű felújítás/javítás után. A gumik egyenletes kopása jól mutatja, hogy itthon is be lehet állítani. Az utánfutás beállítása kicsit macerásabb, de kis gondolkodással az is megoldható bármely autón. A kasztni és a komplett első-hátsó futómű szimmetriatengelyeinek egybehozása kicsit macerásabb, de egy mérőszalaggal az is ellenőrizhető. Ez az egyetlen beállítás, amit nehéz itthon elvégezni, mert ha ez nem stimmel, akkor az összes kereket állítani kell és az már sokáig tart. Na ebben az egy esetben én is elvinném lézeres padra. Szerencsére erre csak komolyabb karambol után van szükség.
2019. ápr. 16. 15:29
 9/9 anonim ***** válasza:
Még annyit hozzátennék, hogy itthon sokkal-sokkal tovább tart beállítani. Összességében megéri műhelybe vinni még az ára ellenére is.
2019. szept. 1. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!