Mi okozhatja a tompa kopogást hátul? Többi lent.
Ha négynél több személy ül az autóban, sima úton is egy furcsa kopogás hallatszik a hátsó tengely irányából. Nyárig még meg voltam győződve, hogy biztos a kipufogó cső ér oda valamihez, és onnan jön a zaj. Júliusban viszont kicseréltem az egész kipufogó rendszert (nem a zaj miatt, hanem már több helyen ki volt lyukadva). Szóval kicseréltem mind a három elemet, és egy gumitampont is. Miután a szereléssel végeztem, több helyen is jól megráztam a csövet, de sehol nem érintkezik a karosszériával. A kopogás viszont ugyanúgy hallatszik. A kerekekben semmiféle kottyanás nincs, nem érnek oda semmihez. Elvittem egy szakszervizbe is, ahol feltették az autót a futópadra, ott sem mutattak ki semmilyen rendellenességet a kerekekben. Gondoltam a lengéscsillapítókra is. Mindkettőt kiszereltem és összehasonlítottam egy újjal, valamivel gyengébb mint az új, de nem szivárog az olaj vagy ilyesmi.
Akkor mégis honnan jöhet a kopogás? Hogyan lehetne valahogy megállapítani? Arra is gondoltam, hogy beültetek négy személyt és úgy vizsgálom át a kocsit egy aknán. Valakinek valami ötlet esetleg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!