Mi okozhatja '92-es Suzuki Swiftnél az alapjárat növekedését?! . Bővebben lent. KÖSZI!
Sziasztok!
Van egy 1992-es Suzuki Swiftem, már magyar, és egy ideje olyan probléma jelentkezett, hogy nagyon magas az alapjáratom, illetve ingadozik is. Általában hidegen melegen 1500-2000 között van, és gázelvételkor nagyon lassan esik vissza. Nemrég cseréltem benne vízhőfok jeladót (zöld színűt). Ezzel a problémával egyidejűleg jelentkezett, hogy a műszerfalon a vízhőfok visszajelzője sem mutat mindig, van hogy meg sem mozdul. Az alapjáratom akkor is magas, ha a mutató esetleg működik. Mi okozhatja ezt, folyton szívató van rajta?? Esedékes rajta egy olaj csere + szűrők....ez nemtudom befolyásolhat-e valamit.....Illetve esetleg egy gyertyacsere?! Gondolom a fogyasztás is a magas alapjáratom miatt növekedett meg....Valakinek valami ötlet, hogy mi okozhatja ezt még mindig???
Lehet hogy rossz lett a termosztát,és állandóan nyitva van a nagy viz kör. Emiatt túl-hűtött a motor(főleg így télen),és állandóan magasabb fordulaton is jár (a szívató bekapcsolva marad) a motor.A másik jel hogy nem füt rendesen ,azaz állandóan langyos!
Teszteld le ! :
Ha beindítás/használat után 5-10 perccel nyisd ki a motorháztető és nézd hogy nem-e melegszik a hűtő.
Ennek jéghidegnek kell lenni-e,és csak 70-80C fok felett(műszerfalon) szabad csak melegednie!
Ha langyos a motorhütő..akkor rossz a termosztát.,azaz megszorulva maradt valamikor régen egy jó meleg napon.
Köszi!
Ezt a hűtős dolgot még nem próbáltam. Viszont a fűtésen nem tapasztaltam sok változást, mondjuk mostanában rövidebb távokon használom, igy langyosat fuj.
Esetleg a jeladókkal valami lehet? vagy egyéb hibaforrás?
Mondom szerintem rossz benne a termosztát..vagy lehet hogy nincs is benne,mert kivette valamelyik szerelő.
Ezzel nyáron nincs semmi baj,de télen súlyosan kopik a motor belülről ha nem tudja elérni az 50-60C fokot sem a hőfok mert romlik az olajozás minősége.
Ez idő előtti motor generálozáshoz vezet ami súlyos pénzekbe kerül !
És ezt egy 2-3 ezer forintos alkatrész hibája/hiánya okozza úgyhogy nem ártana utána járnod ,és nem beszéltem még a fogyasztás növekedés plusz költséget.
Hello
Sikerült már megoldást találnod a problémára? Mert nekem 100% ban ugyan ez a gondom! Annyi, hogy nekem nyáron 7 ből elmentem 100km-t de most már 10 litert eszik sajnos. Termosztátot én már cseréltem de az nem oldotta meg a problémát! :/
sziasztok!
Bocs a késői válaszert.
Csereltem thermostatot, egy ideig jo volt az alapjarat, de 2-3 hete ujra ezt csinalha, magas az alapjarat....
Otletek?
Koszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!