Idén vettem egy skoda octaviát 11000 km vann benne 2. 0 cr tdi, és most télen azt tapasztalom hogy lakott területen belül nem akar 75 fok fölé menni a víz, és ha leállítom iszonyat gyorsan kihül, alapjáraton is lefele megy a mutató?
Egy 2000-res dízel rendesen eszik, hiába nem benzines.
+ Télen a dízelmotor viszonylag magas hatásfoka miatt, és az alacsony fordulatszám miatt nem melegszik be a motor rendesen. Emiatt még nő a te esetedben alapból is magas fogyasztás.
Biztos, hogy 11 ezer km van csak benne? Esetleg újonnan vetted?
Ha sokat mész, pl. 30-40 km-t, akkor se megy följebb a hőfok? A fűtés is szar végig a kocsiban?
Amúgy a 12 liter az durva... Benzines kocsit kellett volna venned. Nekem 2 ezres benzines automata Mercedes-em van, de városban eszik 10 litert, 80 fölé megy a hőfok, baromi jó a fűtés, megy mindig, minden, de 12-őt a büdös életbe nem eszik.
Nehogy azt mondjátok már kedves többség válaszoló hogy dieselnek normális a 12 literes fogyasztás. Az én 1.7 TD-m bőven 7 alatt fogyaszt városban téli időszakban. Ennek az skodának sem szabadna 7-nél többet ennie. Ráadásul a dieselek hírül sem dúsítanak annyit hideg motornál mint egy benzines. A kérdező kocsija majdnem a dupláját eszi mint amit kellene.
Én megnézném azt a termosztátot is. Pont városban kellene hamarabb felmelegednie a motornak.
szerintem is termosztát gond lesz. 12 liter?
Az nagyon sok.
Attól, hogy 11000 km van benn még lehet kuka a termosztát. Ezt nézném meg első körben. Pláne, mivel ezeknél már elektromos rásegítő fűtés is van beépítve a vízkörbe, tehát hamar fel kéne melegednie.
Én is nemrég cseréltem termosztátot, mert a fél alatt volt mindig a mutató 1-2 osztással. Kimértem pontosan, tűzhelyen vízben és 75 fokon már kezdett nyitni a 88 helyett. Kicseréltem és azóta tökéletes lett, 4km után középen áll a mutató és lement 1 literrel a fogyasztás.
Ilyen nagy dízeleknél egyébként nem nagyon jellemző, hogy küzdeni kellene a bemelegedéssel.
Kis 1.2-1.3-as dízeleknél fordul elő, hogy jó termosztát mellett, járó motorral is képes visszahűteni a vizet a fűtés. De mióta ezekben is van kiegészítő elektromos fűtés megszűnt ez a probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!