Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Idén vettem egy skoda octaviát...

Ratyikapitan kérdése:

Idén vettem egy skoda octaviát 11000 km vann benne 2. 0 cr tdi, és most télen azt tapasztalom hogy lakott területen belül nem akar 75 fok fölé menni a víz, és ha leállítom iszonyat gyorsan kihül, alapjáraton is lefele megy a mutató?

Figyelt kérdés
A szervíz azt mondta, hogy ez normàlis nem jelez hibàt, csak az bànt hogy miért eszik 12 l 75 fokos vínél?

2013. dec. 5. 23:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
a dízel ilyen
2013. dec. 5. 23:26
 2/11 anonim ***** válasza:

Egy 2000-res dízel rendesen eszik, hiába nem benzines.

+ Télen a dízelmotor viszonylag magas hatásfoka miatt, és az alacsony fordulatszám miatt nem melegszik be a motor rendesen. Emiatt még nő a te esetedben alapból is magas fogyasztás.

2013. dec. 5. 23:49
 3/11 anonim ***** válasza:
0%

Biztos, hogy 11 ezer km van csak benne? Esetleg újonnan vetted?

Ha sokat mész, pl. 30-40 km-t, akkor se megy följebb a hőfok? A fűtés is szar végig a kocsiban?

Amúgy a 12 liter az durva... Benzines kocsit kellett volna venned. Nekem 2 ezres benzines automata Mercedes-em van, de városban eszik 10 litert, 80 fölé megy a hőfok, baromi jó a fűtés, megy mindig, minden, de 12-őt a büdös életbe nem eszik.

2013. dec. 6. 01:28
 4/11 A kérdező kommentje:
Kösz a vàlaszokat. A kocsi első tulaja vagyok, lakott területen kívül felmelegszik,akkor a fogyasztàsa is tökéletes, de amint viszaérek a vàrosba és leàllítom, elég 5 perc 10-15 fokot visszaesik és ha elindítom nem fölfele indul a mutató hanem lefele, olyan mintha nem zàrna a termosztàt
2013. dec. 6. 07:14
 5/11 Dörmögő ***** válasza:

Nehogy azt mondjátok már kedves többség válaszoló hogy dieselnek normális a 12 literes fogyasztás. Az én 1.7 TD-m bőven 7 alatt fogyaszt városban téli időszakban. Ennek az skodának sem szabadna 7-nél többet ennie. Ráadásul a dieselek hírül sem dúsítanak annyit hideg motornál mint egy benzines. A kérdező kocsija majdnem a dupláját eszi mint amit kellene.

Én megnézném azt a termosztátot is. Pont városban kellene hamarabb felmelegednie a motornak.

2013. dec. 6. 07:49
 6/11 anonim ***** válasza:

szerintem is termosztát gond lesz. 12 liter?

Az nagyon sok.

2013. dec. 6. 08:30
 7/11 Dörmögő ***** válasza:
Kicsit elnéztem, 7-nél ez többet eszik városban de a 12 az rengeteg. Bőven be kell hogy férjen 10 alá.
2013. dec. 6. 08:36
 8/11 anonim ***** válasza:

Attól, hogy 11000 km van benn még lehet kuka a termosztát. Ezt nézném meg első körben. Pláne, mivel ezeknél már elektromos rásegítő fűtés is van beépítve a vízkörbe, tehát hamar fel kéne melegednie.

Én is nemrég cseréltem termosztátot, mert a fél alatt volt mindig a mutató 1-2 osztással. Kimértem pontosan, tűzhelyen vízben és 75 fokon már kezdett nyitni a 88 helyett. Kicseréltem és azóta tökéletes lett, 4km után középen áll a mutató és lement 1 literrel a fogyasztás.

Ilyen nagy dízeleknél egyébként nem nagyon jellemző, hogy küzdeni kellene a bemelegedéssel.

Kis 1.2-1.3-as dízeleknél fordul elő, hogy jó termosztát mellett, járó motorral is képes visszahűteni a vizet a fűtés. De mióta ezekben is van kiegészítő elektromos fűtés megszűnt ez a probléma.

2013. dec. 6. 09:07
 9/11 A kérdező kommentje:
Igazàn az zavar, hogy voltam benn a szervízbe, feldugtàk szàmítógépre minden zöld, és azt mondtàk hogy, vàrosba 75 fok az jó, de nem 90 fok az üzemi hőfok, meg hogy alapjàraton 75 ről nem emelkedik hanem lemegy 70 re és ott àl.hiàba jàratom
2013. dec. 6. 09:24
 10/11 anonim ***** válasza:
Felejtsd el az a szervizt. Kezd el járatni alapjáraton fűtés nélkül. Nyisd fel a motorháztetőt és figyeld a hűtőre menő felső csövet. Akkor szabad elkezdeni melegednie ha már beállt 90 fokra a mutató.
2013. dec. 6. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!