Aksitöltőt kell vennem. Milyet vegyek?
Az a baj hogy még én se tudom milyet vegyek. Ezzel a kis amperessel az a bajom hogy lidl-ös van a családban (2is), és volt már hogy teljesen lemerült az aksim és 2 napba telt neki mire feltöltötte.
A processzoros mivel tud többet mint a hagyományos töltő?
A tescos buta töltő csak egy trafó meg egy egyenirányító, esetleg egy ampermérő. Nagyjából úgy van beállítva a trafó menetszáma, hogy ha lecsökken a terhelőáram, akkor se menjen nagyon 15 volt fölé... De egy akku 14,4-nél szereti befejezni a töltődést, az pedig nem fogja befejezni.
A processzoros töltő figyeli az akkufeszültséget, és szerintem (illene tudnia) azt is kiírja, hogy a töltés kezdetétől a végéig hány amperórányi töltést nyomott bele.
Hasznos, mert ha teszem azt nem indul, mert lemerült, de a töltő tesz bele 5-6 Ah-t és azt mondja hogy kész, akkor az akkud csereérett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!