Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek kell új akksit...

Szerintetek kell új akksit vennem?

Figyelt kérdés
2006-os skoda fabiam van. Megvétele óta ugyanaz az akkumulátor van benne, tehát már 7 éves, de az autóval eddig 35000 km-t mentünk, ami elvileg nem túl sok. Az utolsó télen kétszer kellett körbejárnom a környéket töltőért, mert lemerült. Egyszer azért, mert nem volt jól lecsukva a csomagtartó, a másodikban meg nem vagyok biztos miért. Márciusban megnézte szerelő az akkut, azt mondta, hogy hát ez tökéletes, nincs semmi baja. Ma reggel megint nem indult, nézem, hát az istenért már megint nem volt jól lecsukva a csomagtartó. ( igen tudom, nem kell mondani, szét vagyok esve. ) Na de aki ma jött segíteni mondta hogy úú hét éves már akkor kéne venni újat mert sokat szívhatok vele a télen. Tulajdonképpen az a kérdésem, hogy mennyivel jobb a gyári akku mintha most veszek valamilyen másikat? Érdemes lenne halogatni ezt még? Jobb ami benne van, és vegyek töltőt hozzá? Vagy vegyek inkább újat? 35000 km, 7 év, közeledik az idő mikor egyszer csak ott ragadok valahol és nem indul?
2013. okt. 5. 14:14
 1/9 dirtboy ***** válasza:
75%

7 év az elég hosszú idő,nekem 3éves aku pár nap leforgása alatt adta meg magát,szóval a márciusi nézés óta lehet már legyengült.

én a biztonság kedvéért vennék másikat ez meg jó lesz tartaléknak vagy beszámítattod,jön a tél nem árt ha biztosan jó az aku.

2013. okt. 5. 14:27
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Legyen feltöltve csutkára, multimétert rá, feszültségmérés. Ráindítasz és figyeled, ha 9V alá megy amikor a motor teker, akkor az akku már csere érett.
2013. okt. 5. 15:19
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem 2007-es új autóm van gyári akkumulátorral, és 53.000 km van benne. Eddig tökéletesen működött. De ez a kérdés azért nekem is elgondolkodtató.
2013. okt. 5. 15:53
 4/9 anonim ***** válasza:
75%
Multiméterrel sokra nem mész. Elviszed egy szakboltba, vagy egy villamosságszerelőhöz, aki terhelővillával rámér az aksira. Abból kiderül milyen állapotban van. Az enyém 6 évesen pár nap alatt adta meg magát. Nincs erre törvény.
2013. okt. 5. 16:10
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A terhelővillával való mérésnek lenne értelme, ha fiatalabb lenne az aksi (és ha nem lennének ilyen lemerülés-tünetek, mint amilyeneket írtál). Szóval AZONNAL, de azonnal cseréld ki, ne halogasd. Én már jártam úgy, hogy a városközpontban, egy parkolóban adta meg magát az aksim, télen este. Nem volt egy kellemes élmény.
2013. okt. 5. 18:03
 6/9 anonim ***** válasza:
75%

én nem cserélném. Egyértelműen azért mertült le, mert volt egy fogyasztó ami egész este működött.

Azt ne felejtsd el, hogy mindig teljesen fel kell tölteni az akksit, nem csak annyira, hogy beinduljon, és majd a generátor tölti.. nem fogja, főleg, ha ilyen keveset mész vele.

Egyébként pedig attól is függ, hol parkolsz. Ha garázsban, esetleg fűtött garázsban, akkor teljesen felesleges cserélni, nem fog az éj leple alatt lemerülni magától, csak ha megint valami fogyasztó úgy marad.

Orrba-szájba nem cserélgetjük az akksit csak azért, mert 7 éves.

2013. okt. 5. 21:32
 7/9 anonim ***** válasza:
58%
Igy van ezért érdemes rámérni
2013. okt. 5. 21:46
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Szabad ég alatt tudok csak parkolni, gondolom ez is jobban megterheli majd télen. A max amit megyek vele kb 30 km, de az is csak havi pár alkalommal.
2013. okt. 5. 22:14
 9/9 anonim ***** válasza:
58%
Enyimbe 10 éves, gyári akksi van. Addig marad is, amíg működik, ha nem, akkor veszek bele egyet és belerakom :) de amíg jó, felesleges cserélni...
2013. okt. 6. 06:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!