Tudnátok ajánlani jó autórádió fejegységet 15 ezer ft-ért?
Nem igazán tudok dönteni, ennyiért általában csak "noname" cuccok vannak. Mindenképpen újat szeretnék, használtban nem gondolkodom.
Találtam a minap egy jónak tűnőt, szerintetek ez milyen? [link]
Ezen kívül tudtok még valami értelmesebbet ajánlani? Én mindenhol csak Roadstart, SAL-t, Akai-t, és hasonlókat találok ennyiért. Ezek között van értelmes?
Előre is nagyon köszönöm a válaszaitok.
minden márkának vannak gyengébb és profi termékei,a pioval nincs gond de hogy a kiszemelted mit fog tudni a rendszereddel azt nehéz lenne megjósolni.
az is fontos hogy a többi milyen.
az autóhifinél minden össze függ mindennel.
fejegység,kábel,hangváltó,hangszó,beállítás minden számít abba hogy mi lesz a végeredmény.
ezeket figyelembe véve kell megválasztani az alkatrészeket,csak így tudod kihozni a rendszerből a maximumot.
ja és arra hogy nem fér be.
nekem a gyári hely egy ovál kivágás,viszont nekem focal ps 165 lett a kiszemelt.
a mélységgel nem volt gond befért,a lemezt pedig egy sarokcsiszolóval kb 5perc alatt kivágtam mind a két ajtóban és már be is fér.
a kivágás nem fog látszódni,nem is lett csúnya viszont sokkal jobban jártam így mint ha vettem volna valami ovál hangszórót ami pont passzol a helyre de a hangja meg sokkal rosszabb.
érdemes lenne neked is megnézni mert lehet hogy egy pillanat alatt ki küszöbölhető a probléma.
jjjjaaaa értem,hú hát az úgy elég gázos,erre nem tudom milyen megoldást lehet találni.
akkor gondolom az ajtóban a kárpit úgy van megcsinálva hogy nincs is kivágás a hangszókhoz hanem teljesen le van takarva.
profi autóhifis műhelyben ezt megoldják neked csak hát nem olcsó,gondolom ilyet nem tervezel.
Igen, pontosan ilyen az ajtókárpit, ahogy leírtad. Csak a műszerfal tetején van 2db 10 centis hely, illetve a kalaptartó mellett hátul kialakítás. Érdekes helyzet, mondhatom. Farigcsálni nagyon azért nem szeretnék, és túl sok pénzt se rászánni.
Most egyelőre beszerzek egy normálisabb fejegységet, megnézem, mit művel a 2 gyári hangszóróval (nagyon picik ezek a 10 centis apróságok, sokat nem várok tőlük), majd beszerelem hátra a máik kettő 13centiset. Talán lesz egy kis javulás, ha nem, tovább gondolom az ötletet.
Amúgy, ha már szóba jött: 10 centis hangszórók között van olyan, ami szépen szól, és esetleg érdemes arra, hogy lecseréljem a gyáriakat? Vagy ahhoz, hogy szóljon is valahogy, mindenképp nagyobbak kellenek?
frekvenciákat veszítesz a membrán felületekkel,szólni bír a kis átmérőjű cucc is csak vannak frekik amiket már nem bír lesugározi mert nem hallasz belőle semmit.
középtartományban még jó a 10cmes is de hogy közeledik az alacsonyabb frekvencia felé úgy tűnik el a hangja.
pl ha nem tudod levinni csak 120hzre akkor ugyebár kiesnek a mély hangok de még ha be is raksz egy mély nyomót azt ugyebár nem szokták felengedni 80folé sem igazán mert akkor már nem jó a hangja.
így ha neked fel van engedve úgy 80hz ig a mély a 10cmesek pedig 120ig bírnak lemenni akkor kiesik 40hz,tehát egy nagy lyuk lesz a zenében,ott nagyon gány lesz a hang.
10cm esek közül talán impact kx40et érdemes lenne meghallgatni,a nagy testvéréről a 165ről halottam igen jó véleményt.
remélhetőleg a kicsi koax sem rossz és jó árban van viszonylag.
erről hívd fel az autóhificityt-náluk kapni jó árban és ajánlhatnak is neked jobbat,én is velük beszéltem le a cuccokat,szívesen segítenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!