Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Téli gumival tényleg élvezetes...

Téli gumival tényleg élvezetesebben lehet csúszkálni a havas úton?

Figyelt kérdés

jelenleg nyári gumi van az autón, már 2 éve, eddig csúszkáltam vele télen, de nem tudtam tempót vinni bele, mert ha nyomtam a gázt kettesbe csak pörgött a kerék és nem gyorsult, ha meg kézifékeztem kanyarba, akkor négy kerékkel kezdett el sodródni, ha meg gázt nyomtam közben akkor kitolt az elejét.

Vezettem téli gumis kocsit, azzal 60-nal bel ehetett engedni kanyarba, előtt rálóbáltam kicsit, berántottam egy pillanatra a kéziféket, és végig íven volt, nagyon szépen lehetett sodródtatni.

Viszont az a téli gumi olyan volt, hogy valami kínai noname márka, és kb 70%-os volt az is, nekem meg nagyon csúsznak a tökéletes 80%-os nyárijaim ha feszegetem a határt.

Akkor vajon milyen lehet egy 100%-os vadiúj télivel.. :)

Volt már amúgy amikor megilyedtem kicsit, mert körforgalomba tolta az elejét, nem reagált semmire húztam egy kis kézit aztán négy kerékkel kezdett a padka felé csúszni, de valahogy összeszedte magát a kocsi, pedig a tempó kb 5-10 km/h közötti volt, csak le volt taposva a hó :)

én eddig azt gondoltam hogy nyárival jobban lehet csúszkálni, ami igaz is, csak nem lehet élményre menni vele, mert akkor is csúszik mikor nem kéne.

ti mit gondoltok erről?

2013. nov. 28. 15:16
 1/6 A kérdező kommentje:

Meg az a jó még télibe, hogy valami miatt ha alászeded koppig a kormányt jobbra vagy balra friss mély hóba és fullra leugrassz ak uplungról gyönyörű szépen felhányja a havat az ablak mellett, a lányokat, akik sétálnak a járdán meg lehet vele ijeszteni :)

Nyárival csak pörög a kerék de nem hányja föl a havat.

Azt hiszem én téli gumira váltok holnap.

2013. nov. 28. 15:19
 2/6 anonim ***** válasza:
Azt, h vagy-vagy. Én olyan vidéken lakom ahol kötelező a téli gumi októbertől, nyárival nem csúsztam, de logikus, hogy hamarabb kipörög. Mivel nem lehet azt, hogy elindulsz téli gumival és amikor csúszni akarsz hamar átváltasz nyárira.Ergó, télivel lehet jól csak.
2013. nov. 28. 15:33
 3/6 anonim ***** válasza:

Hát, ha csak azért váltasz téligumira, mert élvezetesebb vele a hóban csúszkálni, ahhoz csak gratulálni tudok!

Nagyon megy a kézifékezés mi? Majd az árokból meg én húzlak ki...

Amúgy a faszagyerekek hátsókerekes verdát használnak ilyenre.

2013. nov. 28. 16:53
 4/6 Beviz Elek ***** válasza:
Irányíthatóbb sokkal. De vicces gyerek lehetsz ha a csajokat ijesztegeted...
2013. nov. 28. 18:00
 5/6 anonim ***** válasza:
Ne szóld le szegény kérdeződ, nem ő az egyetlen aki ijesztgeti a népeket. :D Én pl. az átjárós parasztokat szoktam.
2013. nov. 28. 19:55
 6/6 Magyari Tibor válasza:
Előre teszel télit, hátulra meg nyárit hogy jól csusszon vagy ha nagyon jeges előre hóláncot. Persze ha első kerekes.
2017. dec. 10. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!