Téli gumival tényleg élvezetesebben lehet csúszkálni a havas úton?
jelenleg nyári gumi van az autón, már 2 éve, eddig csúszkáltam vele télen, de nem tudtam tempót vinni bele, mert ha nyomtam a gázt kettesbe csak pörgött a kerék és nem gyorsult, ha meg kézifékeztem kanyarba, akkor négy kerékkel kezdett el sodródni, ha meg gázt nyomtam közben akkor kitolt az elejét.
Vezettem téli gumis kocsit, azzal 60-nal bel ehetett engedni kanyarba, előtt rálóbáltam kicsit, berántottam egy pillanatra a kéziféket, és végig íven volt, nagyon szépen lehetett sodródtatni.
Viszont az a téli gumi olyan volt, hogy valami kínai noname márka, és kb 70%-os volt az is, nekem meg nagyon csúsznak a tökéletes 80%-os nyárijaim ha feszegetem a határt.
Akkor vajon milyen lehet egy 100%-os vadiúj télivel.. :)
Volt már amúgy amikor megilyedtem kicsit, mert körforgalomba tolta az elejét, nem reagált semmire húztam egy kis kézit aztán négy kerékkel kezdett a padka felé csúszni, de valahogy összeszedte magát a kocsi, pedig a tempó kb 5-10 km/h közötti volt, csak le volt taposva a hó :)
én eddig azt gondoltam hogy nyárival jobban lehet csúszkálni, ami igaz is, csak nem lehet élményre menni vele, mert akkor is csúszik mikor nem kéne.
ti mit gondoltok erről?
Meg az a jó még télibe, hogy valami miatt ha alászeded koppig a kormányt jobbra vagy balra friss mély hóba és fullra leugrassz ak uplungról gyönyörű szépen felhányja a havat az ablak mellett, a lányokat, akik sétálnak a járdán meg lehet vele ijeszteni :)
Nyárival csak pörög a kerék de nem hányja föl a havat.
Azt hiszem én téli gumira váltok holnap.
Hát, ha csak azért váltasz téligumira, mert élvezetesebb vele a hóban csúszkálni, ahhoz csak gratulálni tudok!
Nagyon megy a kézifékezés mi? Majd az árokból meg én húzlak ki...
Amúgy a faszagyerekek hátsókerekes verdát használnak ilyenre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!