Nos problémám az lenne hogy a tegnapi nap le engedtem a vizet a kocsimból (lada samara,1.3) de maradt benne némi viz amit nem vettem észre, ez persze reggelre megfagyott, reggel próbálom inditani persze nem tudom, aztán fórró?
Van olyan fagyalló amit nem kell vízzel higítani, 5l bőven elegendő a Samarába. Ha teljesen le akarod a rendszerből engedni a vízet a motor oldalán (gyertyák alatt) van egy csavar, ezt a csavart kiveszed, akkor a motorból is le lehet engedni a vízet. Felteöltés: fűtéscsapot teljesen ki kell nyítni, (ráadni a fűtést) fagyállót beletölteni, és a rendszert nem kell légteleníteni, mert a motor beindulása után saját maga légteleníti a rendszert, a hiányzó hűtővízet pótolni kell.
Forró-hideg vízzel ne kisérletezzél, mert a motort eldobhatod utána, öntvény, megreped!
Gyertyáknál nézzél szikrát, ac szállít-e, ennyi.
"maradt benne némi viz amit nem vettem észre, ez persze reggelre megfagyott, reggel próbálom inditani persze nem tudom, aztán fórró?
vizzel nehez ki olvasztottam aztán párszor át nyomattam a tartályt forró vizzel, próblémám a következő, beülök és nem indul sehogy sem"
"hmm,fogy a viz !!! reggel teli nyomta most meg a tartály félig van :O
Abba a Samarába jó ideig nem kell fagyálló. Nézd meg a motorolajat, szerintem a hiányzó hűtővíz ott lesz. Indítás közben nem akad meg a motor?
A gyújtásvezérlőegység ment tönkre, orosz nyelven kommutator.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!