Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Alufelni tükörpolírozás...

Qvashy kérdése:

Alufelni tükörpolírozás házilag megoladható, hogy szép és tartós legyen? Valaki csinált már? Sok helyen keresgéltem de nem találtam konkrét választ rá. Esetleg ha valaki csinált írja le mi kell hozzá és persze a folyamatot is.

Figyelt kérdés

2013. nov. 21. 22:58
 1/3 anonim ***** válasza:

Egyszerű formájú felniknél megoldható, csak rengeteg idő kell hozzá - no meg kézügyesség és gyakorlat. Bonyolultabb mintáknál (Y-küllő, "pókhálós" BBS RS-replikák, stb.) már sok gyakorlás kell, hogy ne alakítsd át a felni bordáit. A tartósság már más kérdés: fél évnél tovább ritkán bírja a felni, addigra már láthatóan mattul, de addig is érdemes vigyázni rá.

A folyamatot most nincs kedvem részletezni, a vwdepo.hu oldalon van egy leírás, én is hasonló módon polírozok, ha épp kedvem szottyan hozzá.

2013. nov. 21. 23:10
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, és a linket is. Nekem egy egyszerűbb O-Z felnim van, a kézügyességel sincs probléma, időm meg tavaszig bőven akad, ezért is jött ez az ötlet. Akkor mondhatni kicsit durván fogalmazva, egy nyári gumis szezont kibír..:) meglesem a linket, és lehet belevágok. Köszi mégegyszer.!:)
2013. nov. 21. 23:51
 3/3 anonim ***** válasza:

Pontosan: a polírozott alkatrészeket időnként újra kell polírozni.

Lehet házilag is elfogadhatót csinálni, viszonylag egyszerűen: festék eltávolít, megcsiszol több lépésben (600-ig elég), utána rongykorong meg paszta. Ez utóbbit kell ismételni ha mattulni kezd.

Akár egy fúrógépbe fogható ún. csapos rongykorong is eleg lehet alapszinten - attól függ mennyire zegzugos a forma.

De ha elfogadsz egy tanácsot: kérj ilyennel foglalkozóktól árajánlatot mielőtt beyzerzed hozzá a felszereléseket. Megeshet hogy olcsóbban vállalják, mint amennyibe a cuccok kerülnek a feladathoz.

2013. nov. 22. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!