Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » LPG kiszerelés?

LPG kiszerelés?

Figyelt kérdés
Vettem egy Opel Vectra B 1.6 16V típusú autót használtan, ami már nagyon régóta gázzal üzemel (10 éve). Amióta nálam van, azóta a gáz része csak viszi a pénzt: megvételkor tartály cserére volt szükség, az rendben. De hogy mindig van valami macera gázos üzemben (rángatás, hengerkihagyás, leeső alapjárat) az nagyon kellemetlen. Kérdésem arra felé irányulna, hogy érdemes-e kiszereltetni belőle a szettet, ha igen, ennek milyen költsége és egyéb vonzata van?

2013. nov. 19. 07:07
1 2
 11/19 anonim válasza:
A válaszokból nem derült ki, most mi is a folyamata a kiszerelésnek. Januárban esedékes műszakimra szeretném kiszedetni, így kérdem azokat, akik már megtették, miket csináltattak.
2015. nov. 3. 18:40
 12/19 anonim ***** válasza:

Én is kiszereltetem, sok lett a rövid tàv ìgy meg màr nem éri meg. Aki évi 10000 nél többet megy annak megérheti. Jobb mint egy dìzel ezt tapasztalatból ìrom!

Mennyi most egy kiszerelés?

2017. febr. 21. 20:07
 13/19 anonim ***** válasza:
Az engem is érdekelne mennyi most a kiszerelés, mert vagy az vagy új tartály a nyáron esedékes. Egyébként én 30 000 km alatt csak gázszürőt cseréltem semmi gond nem volt vele, csak a műszaki drágább kicsit.
2019. jan. 5. 21:26
 14/19 A kérdező kommentje:
Cegléden a kiszerelés 3 éve 12000 HUF volt. Ilyenkor minden LPG alkatrészt kiszereltek és adtak egy nyilatkozatot, amit a következő esedékes műszakira vinni kellett és így már csak benzin üzeműként vizsgázott (új forgalmi is lett akkor stb..).
2019. jan. 6. 10:47
 15/19 karesz_76 válasza:

Régi téma, de azért írok én is.

A gázt ugyanugy karba kell tartani mint a benzines részt.

Azaz, ha valaki nem cserélteti a szűrőket évente, ami kb 5000 Ft. az ne csodálkozzon, ha tönkremegy az injektor is. Annak akinek 10.000 HUF volt a tisztítás, nem tudom hova vitte, de átlagosan 3.000 Ft a tisztítás.

Igaz, sokan maguknak is megoldják. Persze mérés nélkül nehéz megmondani, hogy milyen a végeredmény.

Kis autóba lehet nem sokat sorol az ember a gázzal, de én a Lexus RX be már egy 100km es úton is kb: 2000 Ft ot spórolok meg. Egy Görög nyaralás alatt (3000km), meg kb.: 50.000 Ft-ot spórolok meg.

benzinből fogyaszt 10-12 litert, gázból 11-14 litert, viszont a gáz fele annyiba kerül.

Nekem 3 éve szerelték be a gázt, egész mostanáig nem is volt vele bajom, pedig sokat megyek vele.

Most is csak az én hanyagságom vezetett a hibához, nem cseréltettem gázszűrőt, ezért az egyik injektort elkoszolódott, tisztíttatni kell.

Benzin: ha gázzal jár az ember, szerintem eleve nem tankolja tele az autót, benzinnel, minek cipelné feleslegesen a +40-50kg-ot???

Én mindig csak 4-5 ezerért tankolok rá a benzinre, ha csak városban megyek vele rövid távokon akkor pár hét alatt elfogy, azaz nem kell félnem attól, hogy megöregszik a benzin a tankba.

Ja és még egy fontos dolog, kemény 1300 Ft ért lehet kapni, üzemanyag rendszer tisztító adalékot. Ezt szintén nem árt használni! Fél évente veszek 1db ot. Szerintem nem vágja földhöz az embert.

2019. jún. 26. 18:18
 16/19 anonim válasza:

HELLÓ!

Nekem most lesz esedékes az LPG kiszerelése de olyan 50-70ezer ft körül mondták a gázosok h kiszerelik + papir és utána szigoritott kpm vizsgara kell vinnem. Igaz ez ???

2019. júl. 10. 18:31
 17/19 anonim ***** válasza:
Nekem kiszerelték ingyen és a rendszerért fizettek még 15-öt! Kövi műszakin simán átment csak új forgalmi kellett 6.000 ért.
2019. júl. 14. 17:07
 18/19 anonim válasza:
Sziasztok! Akkor most mennyibe kerül a kiszerelés? Mondtak már nekem 40-100 ezerig összeget. Kell kpm vizsga utána?
2020. febr. 5. 16:34
 19/19 Zollux válasza:
Ja engem is érdekelne, hogy konkrétan a kiszedes költsége mennyi, ha a rendszer kuka. Ha adnak érte vissza valamennyit, az csak jó, de számoljunk azzal az esettel, hogy ha nem ér semmit a kiszedett rendszer... Köszi előre is ( az eddigi válaszok is elég jók és hasznosak voltak)
2022. dec. 5. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!