Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan takarítsam az autót?

Hogyan takarítsam az autót?

Figyelt kérdés
Van egy autóm(jó öreg Skoda 120 L ),fateromé volt,az én első autóm lesz...6 éve kinn állt a kocsiszínben, tehát tető volt, fde nem zárt. Be akarom üzemelni, de nem tudom ilyen hidegben lehet-e vízzel tisztítani a külsejét. Már tiszta por,nem volt karbantartva. Ti mit ajánlanátok?
2013. nov. 16. 18:02
 1/6 anonim ***** válasza:
Egy 6 éve álló autót nem lemosni kell, hogy beinduljon... Inkább hívj egy szerelőt, vagy hozzáértő havert, aki átnézi. Ha működőképes, akkor a szemle után lemoshatod...
2013. nov. 16. 18:06
 2/6 A kérdező kommentje:
elvisszük a szerelőhöz hogy tegye rendbe,de előtt azért cask le kellene takarítani. helyben nem lakik autószerelő.
2013. nov. 16. 18:19
 3/6 A kérdező kommentje:
egyébként működnie kell, fékek nincsenek beragadva, hozzá se lett nyúlva, nem ázott, amikor leállt még motorikusan is jó volt.
2013. nov. 16. 18:20
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem kár szenvedni az esztétikával egészen addig ameddig nincs üzembe hozva. Fontos először is megnézni mi milyen állapotban van, olajokat, hűtővizet megnézni van-e benne, aztán a legfontosabb a benzin szivattyú, önindító elektronikai dolgok hogy minden műszer rendben van-e világítanak-e a lámpák. Ha 6 évig állt célszerű olajat cserélni benne, meg nem ártana megnézni hogy az alváz, futó mű is milyen állapotban van.

Szerintem a legjobb ötlet az lenne hha elvinnétek valahogy egy szervizbe és kérni hogy nézzék át teljesen majd kérni árajánlatot a rendberakásáról, üzembe helyezéséről.

Ha az autó volt használva időnként és a forgalmi, biztosítás, meg minden papír rendben van akkor csak egy alapos átnézés kell hogy bírja a hosszabb utakat.

Ha már használható állapotban van és alkalmas a forgalomra is akkor célszerű egy kevés pénzt rááldozni benzinre és egy hosszú utat tenni vele hogy bejáródjon mert nekem is van egy opel astrám ami 1 évig állt a garázsban és csak havonta volt használva 1-2 alkalommal már akkor rosszabbul ment mert minden leülepedett rajta és kellett egy x idő mire újra bejáródnak a dolgok benne.

Szóval egy kis pénzed ráfog menni ha valóban annyira öreg és ha nagy a gond vele akkor lehet már kár elkölteni annyit a javításra főleg ha 100 ezer körüli az összeg mert akkor eladjátok valakinek és akkor már egy újabb használt autót lehetne venni. De ez az én véleményem.

2013. nov. 16. 18:22
 5/6 anonim ***** válasza:

Ez eddig oké, de ő lemosni akartja először, nem javíttatni :)

Nyugodtan lemoshatod vízzel, mi télen is mostunk autót a -10-ben, persze jól rá is fagyott az öblítés után a víz. Szép tiszta volt, csak tele apró ráfagyott vízcseppekkel :D Nem lett baja az autónak, másnap szépen elolvadt és lecsöpögött/felszáradt. (Mármint a víz.)

2013. nov. 16. 18:58
 6/6 anonim ***** válasza:

Amíg nem fagy simán lehet vízzel mosni. Egy vödör melegvíz, sampont bele és egy szivaccsal szépen lemosod, majd slaggal adsz neki. Majd ismétled, amíg elégedett nem vagy.

Amúgy az álló autó "romlik el" a legkönnyebben. Oxidálnak az alkatrészek, mivel működés közben nem kenődik rá védőolaj, akár még a henger belseje is meg tud rozsdásodni hosszabb állás alatt, ha nem volt a kipufogó és a légszűrő lezárva. Aztán rágcsálók beleköltöznek, elektronika megdöglik, mert nem kapott áramot, kondik elfolynak, stb...

Kerekeknek ha nem volt az autó felbakolva tuti kapáltak.

2013. nov. 16. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!