Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Quad milyen jogosítvánnyal...

Quad milyen jogosítvánnyal vezethető? Illetve mi kell pontosan ahoz, hogy közúton használjam?

Figyelt kérdés
2013. nov. 15. 14:24
 1/5 anonim válasza:
Szerintem közúton nem lehet használni én régen ugy halotam hogy csak terepeken lehet vele menni.
2013. nov. 15. 14:44
 2/5 anonim ***** válasza:
ha hátul difi van azt le vezetni B és A jogsival
2013. nov. 15. 14:57
 3/5 anonim ***** válasza:
Szilard burkolatu uton nem hasznalhato, mivel nincs differencialmuve, igy kanyarodaskor felborulhat. Kozutnak minosulo folduton is rendszam szukseges ra, valamint nagymotor-vizsga, legjobb tudomasom szerint.
2013. nov. 15. 14:59
 4/5 anonim ***** válasza:

Először is kell hogy legyenek érvényes okmányai (forgalmi, biztosítás, rendszám...)

Ha ez megvan akkor közúti közlekedésre alkalmas. Ha az adott jármű nem alkalmas akkor rendszámot sem kaphat. Hang és fényjelző berendezéseknek, zajszintnek megfelelőnek kell lenni. És ami problémát szokott okozni, legtöbb quadnál nincs difi. Márpedig ez kell. Persze vannak olyanok amiken van. Ezek kaphatnak rendszámot.

Jogosítvány pedig függ attól hogy mekkora az a quad. A forgalmijában szerepel hogy milyen jármű kategóriába tartozik. Ahhoz megfelelő jogsi kell.

pl motorkerékpárok L1e-től L7e-ig vannak besorolva.

2013. nov. 15. 16:12
 5/5 anonim ***** válasza:
Elottem szolonak igaza van, en csak annyit tennek hozza hogy B jogositvanyal vezethetsz barmekkora kobcentis quad-ot.( tapasztalat)
2013. nov. 17. 00:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!