Opel H Astra vélemények?
1.6-os mindenképp. Az 1.4-es sem rossz, elviszi a kocsit, de az 1.6-os érezhetően erősebb, és fogyasztásban nincs különbség.
Egyébként jó autó, megbízható, mint általában az Opel-ek. Épp ezért sok is fut belőlük az utakon, és nagyon sok a céges példány. Ezért érdemes nagyon-nagyon jól körülnézni, mert ugye miért vennél ugyan azért a pénzért 4 éves, 200-250.000-et futott példányt, ha vehetsz 80.000-et futottat is. Szóval átnézetni,leinformálni (csak márkakereskedésben pecsételt szervizkönyv jöhet szóba), aztán ha oké, akkor bátran megveheted
("...az 1.7 CDTi egy kifejezetten jó motor..."
Mindegyik? Mert abból is volt legalább négy féle amit én is merek. Az enyém Z17DTH.)
Én a 101 LE-s verziót ismerem, az állítólag nagyon rendben van.
De valóban, van 125 LE-s is, de az kicsit sem elterjedt, de még a corsa-ba is beletették.
Meg van 110 LE-s is, ami talán az Isuzu motor? De ezt nem tudom...
Egyébként panaszt én egyikre sem hallottam.
A Z17DTH motorkódú a 101 lóerős. Annak szintén Isuzu blokkja van. Egyébként a 110 és 125 lóerős is ennek a továbbfejlesztett változata.
Az enyém már majdnem 200.000 km-nél tart és eddig csak a generátor adta meg magát és némi olajfolyásom volt csak.
Na, de off vége, a kérdező úgysem ezt kérdezte... :)
városban: kb. 8,5L
városon kívül: kb. 5,5L
(gyári adat szóval a súly, időjárás és egyéb befolyásoló tényezők miatt ez az érték csak magasabb lehet főleg városban ami 0,5-1L-t jelent)
Ezek az adatok mind a két motortípusra vonatkozik.
15 lóval több a 1.6 és 2-3 dl-rel eszik többet.
1-2 személynél nem érződik az erő különbség de tele kocsinál már jobb az 1.6.
Összességében mindegy melyiket veszed.
Családban van ilyen, vezettem is ami 1.4es.
Kellemesen mozgatja a kasznit de dinamikus vezetéshez kell emelni a fordulatot, hogy menjen.
Nekem az ülés pozíciója kényelmetlen de ami ennél is borzasztóbb az a műszerfala. Ha csak fele olyan jól nézne ki mint a kaszni akkor azt mondanám rá, hogy tökéletes de így, hogy csúnya a belseje nem vennék ilyet. Ezen felül még rossz minőségű anyagokból van összerakva a belső tere.
Nagyon komor, a legjobb indulatból sem beszélhetünk minőség érzetről minőségről meg főleg nem.
Külseje viszont átlag feletti de nálam inkább a belső számít.
Nem fikázni akartam az autót csak leírtam a véleményemet amit te kértél.
Ha neked tetszik kívül-belül akkor azt mondom, hogy vegyél ilyet mert műszakilag jó autónak számít.
Ezt elfelejtettem.
Ha teszik és ilyet akarsz venni akkor ne olvasd tovább:)
A váltója még a műszerfalától is rosszabb.
Akadozik, alig lehet "betalálni", egyáltalán nem siklik olyan mint ha nem lenne benne olaj és a 2 fém szárazon súrlódnak egymáson egyszerűen nem akartam elhinni, hogy egy 4 éves kocsinak ilyen rossz a váltója.
Vezettem már Opel combo-t is és ugyan ezt tapasztaltam a váltójánál pedig az egy kicsit régebbi kiadás a H astra-tól.
De különbözőek vagyunk lehet, hogy te meg leszel elégedve a belsejével és a váltójával is és akkor már csak bólintani kell.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!