Opel Astra F vélemények?
Isuzu deieselnél takarékosabbat nem találsz F astrában. Az én B vectrámban ugyanaz a motor van, és városban 6.5-öt eszik. Az F astra valamivel kisebb, így lehet hogy kijön városban 6 literből is.
Vásárláskor nyisd fel a motorháztetőt és nézd meg a következőket
Olaj minősége - Ha fehér habos, akkor a hengerfej repedt. Az autót ne vedd meg! Dízel autó esetében akár teljesen fekete olaj is normális lehet, amennyiben mai, modern, korommegkötő olaj van a motorban. Benzines autó esetében az egészséges sötétbarna olaj normális, a fekete már öreg.
A legjobb, ha benézel az olajbeöntő sapkán egy pici zseblámpával és ha nincs a sapka alatt takarófedél, minden tisztán látható lesz a motorról. Ha a hengerfej belseje olajsáros vagy másnéven iszapos, az azt jelentheti, hogy a motor karbantartását elhanyagolták, az autót ne vedd meg!
Kiegyenlítő tartály - ha olajos a víz, a hengerfejtömítés szakadt. Ebben az esetben se vedd meg az autót!
Olajbeöntőnél olajgőz, olajfolt - szerencsés esetben nem zár jól a kupak, szerencsétlenebb esetben valamiért kinyomja az olajat. Fájdalmas összeg lehet a javítás.
Tömítéseknél olajfoltok - nem megfelelő a tömítés. Szelepfedél tömítés (fentről nézve az első szint) cseréje nem drága, a hengerfejtömítésé (második szint) már drágább.
Indítsd be a motort: gyújtás ráadásakor minden ellenőrző lámpa ég? Beindítás után mindegyik elalszik?
A járó motor hangja egészséges? Nincs kopogás, csattogás, sikítás? Egyenletesen jár?
Üzemmeleg motornál fehéres kipufogófüst víz jelenlétére utal, ami hengerfej problámára utal. Hideg motornál a fehéres füst lehet normális, mivel a kipufogóban lévő kondenzvíz párolog, de ez általában csak télen jellemző.
Nézd meg magát a dobot is: ha kifúj, ha szinte lefejthető róla elkorhadt fémréteg, biztosan cserélni kell.
Nekem 10évig volt F em.Igaz benzin,1.4
Vélemény:Fapados,igénytelen,árkon bokron elmegy,gondozásmentes.
Na a kasztnit tényleg hagyjuk,mert szeret rohadni.
Ha diselt veszel,csakis isuzut.A GM soha nem tudott disel motort gyártani.Akárhányszor próbálkoztak befürödtek.Régen csak isuzu tól vették a disel motort,aztán ha jól tudom a vectránál próbálkoztak disellel ujra,de nem jött össze.Az uj opelok,H astra,zafira stb Fiat,Isuzu motorral mennek.
2002-es renault laguna kombi nagyon rossz esetben városban 5.2-5.6ot eszik városban. 1.9dci 120Le:D
nem is annyira drága szerintem ez jobb választás lenne:)
de a kérdésre visszatérve arra figyelj oda hogy mennyire volt karban tartva:)
Renault lagunának még a gyári adata is 7.2 liter városban. Megnézném én azt a kombit, amelyik kb 1300 kg és városban 5.5-öt eszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!