Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért ment tönkre az autóm...

Miért ment tönkre az autóm motorja 120 ezer km-nél? Tudom érvényesíteni a garanciát, ha nincs az autónak szervízkönyve?

Figyelt kérdés

Suzuki SWift 1.3-ról lenen szó, mindig a Shellen tankoltam 100-as benzint, 80 ezer km-es kora óta van nálam, emellett öntöttem bele oktánszámnövelő adalékot a shell nitro + 100 mellé, és injektortisztítót is.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy votlam vele a Hungaroringi pályanapon ,már ott nap végén felgyulladt a check engine lámpa, de már régen is égett akkor katalizátor hibát olvastak ki azt hittem ez is az ezért nem foglalkoztam vele, tegnap viszont este mikor elmentem koscikázni, egyesbe 6 ezernél elváltottam a kettest kihúztam 6600-ig amikor már hagytam had dadogjon és véletlenül nem vettem el a gázt mikor behúztam 3 ba és felpörgött a motor kb 8 ezerig és hangos pukkanás, csörömpölés, kihúztam rögtön üresbe de a motor sajnos lefulladt és már nem tudtam tekertetni az önindítóval :( besült :(

de elvielg van benen elszabáylzás aminek nem kéne hagynia túlpörögni nem? akkor hiábzott a gyártó hogy elromlott benen valami, és vgy raknak bele nekem ey új motort inygen vagyvan valami 50%-os kedvezmény nem?

elvileg 300 ezer bele egy új motor, bontottan meg 100 ezer lenne.

2013. nov. 10. 11:04
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Figylelj, ha te 6000-en "kocsikázol", akkor ne csodálkozz, hogy egy utcai autó motorja idő előtt beadja a kulcsot...
2013. nov. 10. 11:10
 2/17 anonim ***** válasza:
Ja, és a szervízesek ki fognak röhögni ilyennel, mert ez eléggé kimeríti a "nem rendeltetésszerű használat" fogalmát :D
2013. nov. 10. 11:10
 3/17 anonim ***** válasza:
89%
:D Ennek ellenére én azt mondom ezt ki kéne bírni egy kocsinak.
2013. nov. 10. 11:17
 4/17 anonim ***** válasza:
Ne csodalkozz, szepen kikonyokolt a hajtokar vagy hasonlo. Ez nem rendeltetesszeu hasznalat. Foleg egy swiftnel.
2013. nov. 10. 11:30
 5/17 A kérdező kommentje:
hát nem tudom, chiptuning volt benne, 7 ezerre volt írva a leszabályzás de csak pályanapon volt felhúzva dús keverékre hogy ne melegedjen túl, aztán visssza lett véve, meg al eszabályzás is gyárira, 6600, de valami miatt túlpörgött a leszabályzáson
2013. nov. 10. 11:30
 6/17 anonim ***** válasza:
68%

Kamugyerek...

Ma reggel írtad ezt 10:59-kor:

"én az 1.3-as swiftembe is 100-ast tankolok a shellen, melettett öntök bele oktáénszámnövelő és injektortisztitó adalékot, és akkor nem csörög kis frodulaton sem"

Mivel nincs két olyan barom a földön, aki egy swiftbe 100-as benyát tankol és oktánszámnövelőt önt mellé, így kizárásos alapon ezt te írtad.

2013. nov. 10. 11:40
 7/17 A kérdező kommentje:
igen én írtam és? mi ezzel a gondm, nem értelek :D
2013. nov. 10. 11:42
 8/17 A kérdező kommentje:
de már nem töltök mert nem működik, de az nem oda tartozott
2013. nov. 10. 11:42
 9/17 anonim ***** válasza:
63%
Szóba se állnak veled. Volt egy BMW-s fazon, aki csak a 250 km/h-s szabályzást iktatta ki a bömösből, a motor szétrobbant kb 20 km/h-nál, de leszarják, mert módosítva volt a gyári vezérlő.
2013. nov. 10. 12:07
 10/17 anonim ***** válasza:
94%

Na csak pár apróság:

"chiptuning volt benne"

"80 ezer km-es kora óta van nálam"

"felgyulladt a check engine lámpa, de már régen is égett akkor katalizátor hibát olvastak ki azt hittem ez is az ezért nem foglalkoztam vele"

"egyesbe 6 ezernél elváltottam a kettest kihúztam 6600-ig amikor már hagytam had dadogjon és véletlenül nem vettem el a gázt mikor behúztam 3 ba és felpörgött a motor kb 8 ezerig és hangos pukkanás"

Ezek után kitől akarsz garanciát?

"akkor hiábzott a gyártó hogy elromlott benen valami, és vgy raknak bele nekem ey új motort inygen vagyvan valami 50%-os kedvezmény nem?"

Egy unatkozó kamugyerek vagy szerintem is, aki szórakoztatsz minket a kitalált történeteddel!

2013. nov. 10. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!