Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autó első autónak?...

Milyen autó első autónak? Német-Japán? OVASS TOVÁBB!

Figyelt kérdés

Tavassza, nyáron foogk egy első autót kapni. (max:400.000-500.000Ft) Elsőnek is a toyota carinában 1.6 benzines és néha-néha a vw passat 2.0tdi-ben is gondolkodtam. Nos, észbe kaptam, hogy lehet nem is hasznos nekem egy 1.6os benzines autó, hiszen én leginkább városban használnám, hosszabb utam havonta 2-3x lenne. (100-600km) Bevallom őszintén ezért félek a carinától, mert városban sokat eszik, a passat meg jobb választás lenne ebből a szempontból. De a carina nekem szebb. Németek közül marad a passat IV tdi, vagy szóba jött az F astra is, csak nem tudom milyen az 1.6ps fogyasztása, de egy kicsit lehetne modernebb az autó, látványilag. Nos, szétnéztem a Japánok háza tájékán is, és a Hondákból rátaláltam az accord 2.0tdi 1996-1998asok. Itt találtam is egyet.

[link]

Elsősorban ezekről a fajta autókról szeretnék véleményeket, tapasztalokat kérni, alkatrészek ellátottsága stb... Nissan, toyota, honda ezek közül kérnék segítségeket, ötleteket, tapasztalokat, alkatrész, minden. Kis autót nem szeretnék de óriásit sem, de inkább férjenek el benne 4-en kényelmesen vagy 5-en, minthogy 4-en nyomorognak mint a swiftben, és azért olyan autót szeretnék aminek van egy kicsi megjelenése. VÁROM A SEGÍTSÉGEKET,VÁLASZOKAT STB...

2013. nov. 8. 22:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%

Ha városba használnád akkor szvsz tök felesleges a 2000-es dízel.

A japán autókhoz általánosan drága az (ÚJ) alkatrész. Bontóban van, ami kapható, van, amiből kevés fut, abból értelem szerűen nem lesz könnyű utánpótlást szerezni.

A passat mellett szól az én szememben amúgy, hogy abból rohadt sok van itthon, van olcsó, de mégis jó minőségű utángyártott alkatrész hozzá.

400e forintos autók már valószínűleg mindent láttak az utakon, kár megbízhatóságról és egyéb sallangokról álmozodni, csak menjen kb.

2013. nov. 8. 23:53
 2/12 anonim ***** válasza:
41%

"400e forintos autók már valószínűleg mindent láttak az utakon, kár megbízhatóságról és egyéb sallangokról álmozodni, csak menjen kb."

Én sem tudtam volna szebben megfogalmazni :)

( lophatom ezt a sort? :P )

2013. nov. 9. 00:15
 3/12 anonim ***** válasza:
79%

Én csak a carinárol tudok nyilatkozni nekem bevált járgány volt az alkatrészek sem horror áron vannak mint mondják egy passathoz sem olcsóbb.Az 1.6 117 Lóerős benzines városban 7.5-8 litert fogyaszt,mivel a nagy kasztni ellenére sem túl nehéz autó, ami egy teljesen átlagos fogyasztást eredményez.

Megbízhatóság meg szerencse kérdése is ,hogy az autó előző tulaja mennyire tartotta karban,persze ez az összes többi használt autóra igaz!

2013. nov. 9. 01:36
 4/12 anonim ***** válasza:
71%
És nyugodtan lehet engem is lepontozni!
2013. nov. 9. 01:37
 5/12 anonim ***** válasza:
Városba inkább benzinest. Egyébként városba Passat is felesleges, az utazóautó. Ráadásul ennyiért nehéz normálisat találni. Az Astra jó autó, de írtad, hogy a megjelenés is számít. Ez nem abban erős. Inkább ajánlom a következőket: Honda Civic, VW GOLF
2013. nov. 9. 15:08
 6/12 A kérdező kommentje:

Golfoktól félek, hogy leharcoltak. Személy szerint azért gondolom a dízelt előnyösebbnek, mert nem takarékosabb, és én nem szeretnék sokat tankolni, de a turbó dízel mégis megy. Városban a benzines tökéletes lenne, pörgős autók. Csak mivel nem szeretnék kicsi autót ezért, a benzinesből sokat enne, és én városban nem szeretnék 8-9 litereket tankolni. Nekünk most passat van ami 2.0 tdi és városban olyan 6 körül eszik, és nekem ez a fogyasztás tetszik a legjobban. Németek közül ami szóba jöhet az az F astra, ami ha jól tudom 1.6osan a legjobb?! dízelesen milyen? meg még a passat 2.0tdi. Japánok közül akkor a toyota carina 1.6 de a fogyassztásától félek legjobban, hiszen mondtátok, hogy alkatrészeket lehet hozzá találni. Erről a Honda accodról tudnátok véleményeket mondani, mert kíváncsi vagyok rá? Jaánok közül milyen autó jöhetne még szóba?? Mitsubishi carisma milyen? pl:

[link]

Dízelt miért nem tartjátok jónak városban? Benzinestől félek a fogyasztás miatt.

2013. nov. 9. 17:09
 7/12 anonim ***** válasza:
2.0 TDI passat 6 litert eszik városba persze én meg a miniszter elnök vagyok!Az a 6 liter jó 8 liternek is!
2013. nov. 9. 17:29
 8/12 A kérdező kommentje:

Gondolom az 1.6os választás legjobb benzinből ha leginkább városban használom, de néha-néha hosszabb távot is megteszek. Vagy az 1.4 már gyenge hosszabb útra? Mennyivel eszik gazdaságosabban egy 1.4es civic mint egy 1.6os civic városban?

[link]

egy ilyenről mi a vélemény, tapasztalat stb...?

Vagy milyen autók jöhetnek még szóba?

2013. nov. 9. 20:07
 9/12 anonim ***** válasza:
Hát 400-500-ért az utolsó évjáratos III-as Passatokat kapni leginkább. Legfeljebb benzinest vennék belőle, a dízeleket általában akkor adják el, ha közeleg valamilyen nagyjavítás, vagy a végét járja már. Lehet persze kifogni jót is, de arra kevesebb az esély. Ha nem tetszik a kisautó (pedig neked az lenne a legjobb), ott a Vw Vento vagy a III-as Golf. Ezek nem akkora dögök, mint a Passat, de el lehet férni bennük. Az 1.6-os motorok olyan 8-10 litert esznek városban, az 5-6 literes fogyasztást nem kell elhinni a hirdetésekben. Neked-aki döntően városban használná az autót- elég egy 1.4-es benzines is. Az ha kell, tudja szedni a lábát városon kívül is. Ha japán kocsit akarsz, a csíklámpás Toyota Corollát vagy a Mazda 323-at ajánlom. Ezek nem annyira rohadósak, mint a többi 90-es évekbeli japán gép.
2013. nov. 11. 21:14
 10/12 A kérdező kommentje:

A toyotá corollaból ilyenre gondolsz?

[link]

Valamint a mazda 323-asból erre?

[link]

vagy erre?

[link]

Az 1.3as 5. sebességben még városon kívül is tudd kényelmesen haladni olyan 80-110el?

Másrészt, az alkatrészek mennyire kaphatóak ezekhez az autókhoz, és ugyanolyan minőségi és időtálló maga az alkatrész, mint ami a japánokról hallható?

2013. nov. 12. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!