10 vagy 15 ezer kilométernél cseréljek olajat?
ez az olaj, és a 10W40 arra enged következtetni, hogy az autóban van bőven kilométer.
A 20 ezret én is soknak találom, bár egy longlife olaj elviseli. Ellenben én 10.000\évnél cserélem, amelyik hamarabb jön, pedig nekem is 20.000 ír a könyv, és a kocsiban még cska 50.000 van.
Szerintem 1 évesen cseréld le. Ártani nem ártasz vele.
Én cserélném!
Nem kell ennyire összeesküvés elméleteket gyártani. Nem is értem miért szavaztátok le így az első válaszolót. Ha a gyártó által előírt olajat teszed bele akkor normál használat mellett el lehet menni a gyártó által javasolt periódusig. Akkor indokolt gyakoribb olajcsere ha az átlagnál gyakoribb a hidegindítás és városi közlekedés. Hideg motornál több égéstermék kerül le az olajba a hengerekből és hamarabb elsavasodik a motorolaj. Ez gyakori hidegindításnál fokozottan jelentkezik. Ezért szoktak megadni km periódust vagy 1 évet.
Persze a gyakoribb olajcsere ártani nem árthat a motornak.
Láttatok már 30 ezres olajperiódusú, sok kilómétert lefutott motort szétszedve? Én láttam. Hát nem szép látvány. Minden tiszta olajsár.
Én úgy 11-12 ezernél szoktam cserélni a családi verdában, aminek szintén 20 ezret ír a könyve.
A másik kedvencem a mostani váltók, amikben a gyár szerint már olajat sem kell cserélni.
pedig váltó olajat is illik.
Vagy két évente, vagy x ezrenként
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!