Tanácsot szeretnék kérni. Milyen autót válasszak ami kis fogyasztású és a javíttatása sem a legdrágább? Max 500 000 ft. -ig keresgélek. Persze tudom, h ennyi pénzért nem várhatok csodát, de mégis kellene egy kis segítség!
Köszi a segítséget! :)
És a toyota yarisról mi a véleményetek?
Kedves kérdező!
Nem mindegy hogy dízel vagy benzines. Ha pl. csak városban és kis távolságokra használod, akkor dízelt ne mert tönkremegy, arra benzines való. Dízelt akkor, ha sokat mész és hosszú utakra.
Én a japán autókat ajánlom, mert takarékosak és megbízhatók ebben az árkategóriában is.
Már megint ez a dízel úgyis elromlik mánia,mert a használt benzines autók annyira megbízhatók ?
A szívódízel autók ugyan olyan eyszerűek minta benzinesek és egyáltalán nem romlanak el hamarabb mint egy benzines!
Utolsónak!
A dízel autók nehezebben melegszenek be, mivel működésükből adódóan jobb hatásfokkal üzemelnek, így kevés hulladékhő keletkezik, ami melegíti a motort. A hideg dízel motorban az égési folyamatok károsak, mert a gázolajból kiváló kén, kénsavat képez a hengerfalon, meggyorsítva ezzel a kopást. Ezért nem javaslom sem én, sem az autóhoz értők hogy rövid távokra dízelt használjon az ember.
A lényeg nem az üzemmeleg motoron van, bár az is nagyon fontos. A lényeg a hidegindítás. Ekkor a dugattyúgyűrűk és a hengerfal között nincsen megfelelő kenés 1-2 másodpercig. A motorok legfőbb kopása teljes élettartama alatt ekkor a legjelentősebb. Elárulok egy titkot. Ez a benzinesnél ugyanúgy gondot jelent mint a dieselnél. Sőt a benzinesnél a dúsított üzemanyagmennyiség még jobban előhozza ezt a problémát mivel a még nehezebben szivattyúzható olajat még le is mossa a hengerfalról. Dieselnél is nagy gond ez de ott valamit javít a helyzeten hogy magának az üzemanyagnak is van kenése.
Dieselnél az csak a gond hogy picit több kell neki az üzemmeleg állapot eléréséhez. Semmi más. De mint mondtam a kopások nagy része a hidegindításkor keletkezik nem pedig az üzemmeleg elérése közben. A gyakori hidegindítás ugyanúgy ellensége mindkét típusnak, nem lehet csak a dieselekre ráfogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!