Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért vásárolunk szívesebben...

Harmatxx kérdése:

Miért vásárolunk szívesebben kereskedőtől autót, mint magánszemélytől? Kb egy hónapja hírdetem a Fiat puntomat, de eddig csak kereskedők hívtak, modanom sem kell, nevetséges ajálatokkal. Miért az Ő zsebüket tömjük?

Figyelt kérdés

2013. nov. 4. 12:12
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Tudod ennek a kérdésnek régebben olvastam a másik oldalról is egy ugyanilyet.

Kereskedőnél csak akkor vesz az ember szerintem kocsit ha szalon,ha hitelre akarja elintézni vagy ha bolond az ember :)

2013. nov. 4. 12:37
 2/18 anonim ***** válasza:
Kereskedőnél van választék és jól tudnak autót eladni, hirdetni.
2013. nov. 4. 12:39
 3/18 Dörmögő ***** válasza:
Nem értek egyet az első válaszolóval. A kereskedőnél ugyanazokat a kocsikat árulják mint magánszemélynél. Attól hogy a kereskedőknek rossz hírük van, meg megpróbálhatják bepalizni az embert attól a kocsi még nem rosszabb átlagosan mint a magánszemélyes kocsi. Ugyebár a kereskedésben is ugyanolyan magánszemélytől származó kocsik vannak min egy háznál megnézett kocsi. Én kereskedésben vettem a kocsit, csak nem is foglalkoztam azzal hogy a kereskedő mit mond. Mondtam neki hogy köszönöm nem kérek a segítségéből. Körbevizsgáltam a kocsit, döntöttem és megvettem. Az a kereskedés mellett szól hogy odamész és több száz kocsit megnézhetsz egy helyen és nem kell ezért bejárnod a fél országot.
2013. nov. 4. 13:04
 4/18 A kérdező kommentje:

Dörmögő ! igazad van, hogy nagy választék található egy helyen,

mondjuk erre szolgálna az autópiac, ami szinte nem is működik már Bp- en , Sok indián sétálgat csupán, vevő nuku, kereskedő sok.

2013. nov. 4. 13:13
 5/18 anonim ***** válasza:

sokan hitelt akarnak, friss vizsgát bealkudni.

Én is sokat árultam a kocsimat.

2013. nov. 4. 13:17
 6/18 Dörmögő ***** válasza:

Eleve a kereskedésben lévő kocsi miért lenne rosszabb mint a magánszemélyes? Amit én vettem az kereskedésben volt, de magánszemély volt a tulaja. És ez abszolút nem egyedi eset. A magánszemély árulja, de gyakran nem tudja eladni. beszél egy kereskedővel, és beviszi a kereskedésbe a kocsiját. Ha a kereskedőnek sikerül eladnia a kocsit akkor jutalékot kap. Nekem sikerült kiderítenem a tulaj kilétét, és megegyeztem vele hogyha megnéztem a kocsit és úgy döntöttem hogy megveszem akkor ő kihozza a kereskedésből. Le kellett perkálnia a kereskedőnek a kihozatal miatt 10 000 forintot (ő sem ingyen tárolta meg kínálgatta 3 hétig), de még így is 60-70 000-el olcsóbban jutottam a kocsihoz.

Leegyszerűsítve a kocsit eredetileg magánszemély árulta csak nem talált vevőt, ezért bevitte a kereskedésbe. De attól a kocsi nem lett semmivel sem rosszabb. A kereskedőtől csak az alapinformációkat kell begyűjteni a kocsiról, és mindent fenntartásokkal kell kezelni. De ez igaz arra is mikor magánszemélytől vásárol az ember.

2013. nov. 4. 13:49
 7/18 anonim ***** válasza:
Punto I, II, Grande? Belinkeled a hirdetést?
2013. nov. 4. 14:02
 8/18 A kérdező kommentje:
ez jó megoldás lenne, de hol találok iylen kereskedőt ? ez a bizományos értékesítés ?
2013. nov. 4. 14:16
 9/18 A kérdező kommentje:
2013. nov. 4. 14:22
 10/18 Dörmögő ***** válasza:
Szerintem minden kereskedésben vannak ilyen kocsik. Csak nem adják ki a kocsi tulajának a nevét pont azért hogy őket ki ne hagyják az üzletből. Nekem is csak szerencsém volt mert bújtam a netet és megtaláltam a tulaj régebbi hirdetését.
2013. nov. 4. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!