Miért vásárolunk szívesebben kereskedőtől autót, mint magánszemélytől? Kb egy hónapja hírdetem a Fiat puntomat, de eddig csak kereskedők hívtak, modanom sem kell, nevetséges ajálatokkal. Miért az Ő zsebüket tömjük?
Tudod ennek a kérdésnek régebben olvastam a másik oldalról is egy ugyanilyet.
Kereskedőnél csak akkor vesz az ember szerintem kocsit ha szalon,ha hitelre akarja elintézni vagy ha bolond az ember :)
Dörmögő ! igazad van, hogy nagy választék található egy helyen,
mondjuk erre szolgálna az autópiac, ami szinte nem is működik már Bp- en , Sok indián sétálgat csupán, vevő nuku, kereskedő sok.
sokan hitelt akarnak, friss vizsgát bealkudni.
Én is sokat árultam a kocsimat.
Eleve a kereskedésben lévő kocsi miért lenne rosszabb mint a magánszemélyes? Amit én vettem az kereskedésben volt, de magánszemély volt a tulaja. És ez abszolút nem egyedi eset. A magánszemély árulja, de gyakran nem tudja eladni. beszél egy kereskedővel, és beviszi a kereskedésbe a kocsiját. Ha a kereskedőnek sikerül eladnia a kocsit akkor jutalékot kap. Nekem sikerült kiderítenem a tulaj kilétét, és megegyeztem vele hogyha megnéztem a kocsit és úgy döntöttem hogy megveszem akkor ő kihozza a kereskedésből. Le kellett perkálnia a kereskedőnek a kihozatal miatt 10 000 forintot (ő sem ingyen tárolta meg kínálgatta 3 hétig), de még így is 60-70 000-el olcsóbban jutottam a kocsihoz.
Leegyszerűsítve a kocsit eredetileg magánszemély árulta csak nem talált vevőt, ezért bevitte a kereskedésbe. De attól a kocsi nem lett semmivel sem rosszabb. A kereskedőtől csak az alapinformációkat kell begyűjteni a kocsiról, és mindent fenntartásokkal kell kezelni. De ez igaz arra is mikor magánszemélytől vásárol az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!