Hogy lehet az, hogy azokat, amik viszonylag rendben vannak, 60 ezer ft-tól felfele árulják? Nem sok ez egy kicsit értük?
Nézegetem most már pár hete a hirdetéseket, de nem találok olyat, ami jó állapotban van, de nincs túlárazva. Van, hogy 80 ezret is elkérnek értük. Annyit meg nem ér szerintem.
Lehet, hogy inkább megérné venni egy lepukkantat 20-25 ezerért, aztán felújítani saját kezűleg?
mert magyarország. Külföldön pl. a suzuki swifteket autóba se veszik, itt meg 300 ezer alatt nem is lehet kapni normálisat. Más az értékrend.
2013. nov. 2. 19:42
2/10 anonim válasza:
Én a patent schwalbemat 65-ért adtam el. A 20 ezres darabok általában nagyon retkek. Volt olyanom is :D Főtengelycsapágy már hangoskodott, első fék nem volt, lánckerekek kopottak, lánc is cserés, teleszkópok elfosták magukat és szorultak, tank horpadt volt, kidobálta a 2.-at, első gumi kihasadva, a blokk ferdén állt picit és az egész motor két nyomon futott. Persze ez mind javítható, de el lehet szórni rá pár tízezrest és mellé még idegeskedik is az ember az előző tulajok kókányolásai miatt. 40-50 között már lehet jókat venni.
2013. nov. 2. 19:47
3/10 anonim válasza:
Vannak akik irreálisan drágán árulják őket, pedig japánból sokkal megbízhatóbbakat lehet venni. Én ezért nem adtam még el a Simsonomat: nagyobbacska összeget nincs pofám kérni érte, 20-ért nem akarom odaadni, mert a külseje jó állapotú, csak nem volt beindítva 3 éve és biztosan tönkre vannak benne a szimeringek meg ki kéne cserélni ezt-azt. :/ De majd szétbontom és eladom alkatrésznek.
2013. nov. 2. 20:05
4/10 anonim válasza:
mert a műanyag szarok már műanyag pohárként öntik ki őket a simsonok még 20-30 év múlva is menni fognak :D
2013. nov. 3. 08:09
5/10 A kérdező kommentje:
Az oké, de akkor is irreális sok hirdetésben az ár.
2013. nov. 3. 08:57
6/10 anonim válasza:
#4 - azért azok a műanyag izék elég megbízhatóan mennek, nem kell annyiszor hozzájuk nyúlni, mint az Simsonhoz. Volt S50-em és S51-em is, értettem is hozzájuk és mégis voltak azért kínos pillanatok...
Sokéves Jogokat meg egyebeket elég sokat láthatsz, szóval nem lennék annyira biztos benne, hogy csak úgy széthullanak.
2013. nov. 3. 10:22
7/10 pucuka69 válasza:
Én 30ezerért vettem a mocimat anno 5 éve. Csörgött zörgött de 2évig ment,nem hagyott ott soha. Aztán mikor már igencsak gyengécske lett, rá költöttem,úgy 60-70ezret (munkadíj nem volt,mert magam csináltam). Na! Ezt nem kapod vissza soha,ha el akarod adni,mert a vevő: "húú de drága..." Viszont azóta is megy minden gond nélkül. Bár jövőre már minimum fúrni kell. Úgyhogy ha veszel egy "szutykot" 30-40e körül ami megy,arra hamarosan költeni kell legalább a dupláját. De ha veszel egy tip-topnak látszót 80körül,nincs garancia,hogy nem kell valamit hamarosan javítani. Úgyhogy én a "lepukkant" olcsóra (csak menjen valahogy) szavazok,és ha van érzéked a szereléshez,újítsd fel magad.
2013. nov. 3. 11:59
8/10 A kérdező kommentje:
Értem. És felújítani milyen alkatrészekkel érdemes? Mert ahogy olvasgattam a fórumokat, véleményeket, a sok utángyártottból a legtöbb fabatkát sem ér.
Melyiket érdemes beszerezni hozzá? És honnan? Netről érdemes rendelni?
2013. nov. 3. 12:05
9/10 pucuka69 válasza:
Igazából én a nagy részét a mindenki által lenézett mofakerből szereztem be. Kivéve a csapágyakat,azt csapágyboltból és a henger tuningot+minőségi dugót hozzáértővel csináltattam. De sok ötletet kaptam simson fórumokról is. Igaz,mindig a józan eszemre halgattam.
2013. nov. 3. 13:31
10/10 anonim válasza:
Nem az okoskodók közé akarok tartozni , de... egy normális szerelő 10e alatt nem húzza szét a blokkodat. Egy normálisan felújított simsonba: Csapágyakat cserélsz-8-10e ft a szett , attól függ hol veszed, szart ebbe se érdemes. Főtengely felújító szett 3-4e,(+normális minőségű pl ezüstözött tűgörgő hozzá) na meg aki szétnyomja préssel..., összerakja , kicentrírozza. szimeringek , kuplunghoz hajtó/hajtott lamellák... Henger fúrás/dugattyú , krómozott gyűrűk stb... Miről is beszélünk!? a végén már árakat nem is írok. Ha egy becsületes , valamilyen szinten hozzá értő embertől veszed, ne sajnáld érte a 70-80e-t :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!