Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » VW Golf3/Vento, vagy Honda...

VW Golf3/Vento, vagy Honda Civic 5gen?

Figyelt kérdés

Üdv!

22 éves vagyok, és szeretnék egy teljesen saját autót végre. Eddig egy Golf MK2 1.6d-t vezettem, ez 5 litert evett és egyszerű, mint a faék. Nem hiszem hogy találok hozzá foghatót, de a megadott szempontokban legalább közelítse meg. A 2 kocsi ami szóba jöhet, a VW golf 3-as széria, vagy vento (ezekből csak dízel) illetve a honda civic 5gen.

Tehát fő szempontok:

fogyasztás (normál vezetésnél 7 alatt)

alkatrész és fenntartási költség (a kettes golfé alá nemigen lehet menni, de legalább hasonló nagyságrend)

Sportosság, és az egyediség húz a civic felé, VW-k felé pedig az, hogy a családban 20 éve csak VW van és bevált.

Nem szidalmazós topikot szeretnék, hanem valódi véleményeket. Mivel a hondát nemigen ismerem, motorikus problémáiról, fenntarthatóságáról jó lenne némi infó.

Ennyi lenne, köszönöm.

2013. nov. 1. 20:40
 1/7 A kérdező kommentje:

Ja igen, lefelejtettem.

Keret: 250-400 000 HUF

2013. nov. 1. 20:42
 2/7 anonim ***** válasza:

Elsőre azt hittem ez egy troll kérdés lesz :) Már a hondások,meg a vw sek közti szöges ellentétből :DDD

Én maradnék a golfnál :)

2013. nov. 2. 00:33
 3/7 anonim ***** válasza:
Tapasztalat, hogy a Honda ugyan pörgős, de nem megy el 7 alatt, városban. Maradj a dízelnél, ha fontos a fogyasztás. Esetleg egy egy dízel B-s corsa, az állítólag beéri 5 literrel.
2013. nov. 2. 06:58
 4/7 anonim ***** válasza:

Fenntartási költségben a Civic kicsit magasabb, mint a Golf vagy Vento.

A sportosság elég érdekes dolog, nem hiszem, hogy egy Civic-nél kellene ezt keresni. Legalábbis nem 1.4-es vagy 1.6-os motortót (gondolom ezek jöttek szóba).

Fogyasztásban a Vw a nyerő, ha tényleg dízelt akarsz. Alkatrész gombokért van hozzájuk, ez a japánra nem mondható el.

Szóval minden általad felsorolt szempontból a Vw tűnik a nyerőnek. Én a helyedben Vento-t vennék, 1.9-es SDI motorral. Az a világból kimegy, ha jó állapotút találsz. Persze km lesz benne, de ez a korával jár. De inkább egy SDI sok km-el, mint egy TDI ugyanannyival.

2013. nov. 2. 11:41
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Az SDI-t nem tudom pontosan micsoda, annyit hallottam róla hogy valami elektromos vezérlésű dízel. Az ilyentől kicsit tartok. Nem szokott vele hiba lenni?

2013. nov. 5. 23:25
 6/7 anonim ***** válasza:
Az SDI a sima szívódízelt jelenti, míg a TDI a turbódízelt. Az SDI értelemszerűen gyengébb, viszont sokkal egyszerűbb konstrukció, a javítása is olcsóbb. Kevesebb a hibalehetőség.
2013. nov. 6. 19:10
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, azt hiszem megoldódott a probléma. :) VW concern mellett döntöttem, találtam egy audi 80 TDI-t. Elég jó vételnek érzem
2013. nov. 11. 07:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!