VW Golf3/Vento, vagy Honda Civic 5gen?
Üdv!
22 éves vagyok, és szeretnék egy teljesen saját autót végre. Eddig egy Golf MK2 1.6d-t vezettem, ez 5 litert evett és egyszerű, mint a faék. Nem hiszem hogy találok hozzá foghatót, de a megadott szempontokban legalább közelítse meg. A 2 kocsi ami szóba jöhet, a VW golf 3-as széria, vagy vento (ezekből csak dízel) illetve a honda civic 5gen.
Tehát fő szempontok:
fogyasztás (normál vezetésnél 7 alatt)
alkatrész és fenntartási költség (a kettes golfé alá nemigen lehet menni, de legalább hasonló nagyságrend)
Sportosság, és az egyediség húz a civic felé, VW-k felé pedig az, hogy a családban 20 éve csak VW van és bevált.
Nem szidalmazós topikot szeretnék, hanem valódi véleményeket. Mivel a hondát nemigen ismerem, motorikus problémáiról, fenntarthatóságáról jó lenne némi infó.
Ennyi lenne, köszönöm.
Ja igen, lefelejtettem.
Keret: 250-400 000 HUF
Elsőre azt hittem ez egy troll kérdés lesz :) Már a hondások,meg a vw sek közti szöges ellentétből :DDD
Én maradnék a golfnál :)
Fenntartási költségben a Civic kicsit magasabb, mint a Golf vagy Vento.
A sportosság elég érdekes dolog, nem hiszem, hogy egy Civic-nél kellene ezt keresni. Legalábbis nem 1.4-es vagy 1.6-os motortót (gondolom ezek jöttek szóba).
Fogyasztásban a Vw a nyerő, ha tényleg dízelt akarsz. Alkatrész gombokért van hozzájuk, ez a japánra nem mondható el.
Szóval minden általad felsorolt szempontból a Vw tűnik a nyerőnek. Én a helyedben Vento-t vennék, 1.9-es SDI motorral. Az a világból kimegy, ha jó állapotút találsz. Persze km lesz benne, de ez a korával jár. De inkább egy SDI sok km-el, mint egy TDI ugyanannyival.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Az SDI-t nem tudom pontosan micsoda, annyit hallottam róla hogy valami elektromos vezérlésű dízel. Az ilyentől kicsit tartok. Nem szokott vele hiba lenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!